Volg 3Dlink
Wat kost 3D-printen?

Wat kost 3D-printen?

In veel gevallen is 3D-printen niet de meest goedkope optie. Dit verschilt echter per opdracht en daarom leggen we u graag uit hoe wij onze prijzen berekenen. Zo kunt u voor uzelf afwegen of het 3D-printen van uw prototype, schaalmodel of kapot machineonderdeel de beste optie voor u is. In dit artikel leggen we uit wat 3D-printen kost. 

Voordelen van 3D-printen

Wat 3D-printen kost verschilt per opdracht, daarom geven we u graag een beter beeld over waarom 3D-printen de moeite waard is.

1. Het 3D-printen van een kapot onderdeel is negen van de tien keer goedkoper dan het opnieuw aanschaffen van het volledige product. Werkt u bijvoorbeeld met een machine waarvan een tandwiel kapot is gegaan? Dan is het voordeliger om het tandwiel te laten 3D-printen in plaats van het opnieuw aanschaffen van de machine.

2. Dankzij de 3D-tekenprogramma’s is het mogelijk om het onderdeel exact na te maken zoals het origineel. Succes gegarandeerd! En natuurlijk printen we eerst een prototype, zodat u kunt testen of de 3D-print precies past.

3. Aangezien de 3D-print in het tekenprogramma exact nagemaakt wordt, is het ook mogelijke om verbeteringen toe te voegen aan het onderdeel. Waardoor ging uw onderdeel kapot? We denken graag met u mee om slijtage in de toekomst te helpen voorkomen. Hierdoor maken we uw 3D-print nog beter dan uw originele onderdeel.

4. De keuze in materiaal als het aankomt op 3D-printen is groot. Hoogstwaarschijnlijk kunnen we uw onderdeel in hetzelfde materiaal 3D-printen. Of beter nog: we printen uw onderdeel in een ander materiaal waardoor het beter bestand is tegen de gebruiksomstandigheden.

Wat kost 3D-printen?

Om de prijs van 3D-printen te berekenen kijken wij naar wat nodig is om het onderdeel te printen en wat uw eisen voor het onderdeel zijn. Hierbij kijken wij onder andere naar: het maken van een 3D-tekenbestand, de toegepaste printtechniek, de kleur(en) van de 3D-print, de eventuele nabehandeling, de levertermijn en de afmetingen van het model. In principe kunt u de tekenkosten van het onderdeel als eenmalige kosten beschouwen. Wilt u het onderdeel in de toekomst nog een keer printen, dan brengen wij alleen de printkosten in rekening. Naarmate u uw onderdeel vaker of in grotere hoeveelheden 3D wilt laten printen, verlaagt de prijs.

Voor prijsvoorbeelden van opdrachten verwijzen we u graag door naar de blogs over het 3D-printen van vervangingsonderdelen van bekende raamdecoratie fabrikanten zoals luxaflex, Sunway, Bece en LOOKin en over het printen van een tandwiel voor een landbouwbedrijf.

Alternatieven naast het laten 3D-printen van uw onderdeel

U kunt altijd contact opnemen met uw leverancier om na te gaan of zij dit onderdeel kunnen leveren. Wij merken echter regelmatig dat leveranciers kleinere onderdelen van oudere type machines niet meer leveren. Als dat het geval is kunt u ook contact zoeken met andere leveranciers van gelijksoortige producten. In dit geval bestaat het risico dat het onderdeel niet precies in de machine past en dat uw investering voor niets is geweest. Als laatste alternatief kunt u natuurlijk overwegen om de hele machine opnieuw aan te schaffen, alhoewel dit wel een duurdere investering is. Als het aankomt op kapotte machineonderdelen vervangen, is 3D-printen een goede keuze!

Bent u benieuwd naar de kosten van 3D-printen voor uw aanvraag? Vul dan nu ons contactformulier in met uw opdrachtomschrijving en we sturen u binnen één werkdag een vrijblijvende offerte toe. Zo weet u binnen no-time hoeveel 3D-printen voor u kost.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl