Volg 3Dlink
3D prints in 2021 voor u gemaakt

3D prints in 2021 voor u gemaakt

Voor zowel consumenten als bedrijven mocht 3Dlink ook afgelopen jaar weer 3D prints leveren. Kapotte onderdelen van een douchecabine, magnetron sluitingen, verlichting armaturen, behuizingen, naafdoppen, tandwielen, modelbouw onderdelen, kastsluiting, stoel onderdelen, raam sluiting, keuken, grasmaaier onderdelen voor consumenten. Voor diverse bedrijven onderdelen voor machines, auto, heftruck, prototypes, mallen, onderdelen voor kapotte ventilatie kleppen, gereedschap onderdelen, fiets onderdelen en nog veel meer.

Mogelijkheden materialen

De 3D prints zijn allemaal met diverse 3D print technieken en kunststoffen gemaakt. Wij leveren de meeste onderdelen in grijs nylon met een hoge slagvastheid. Slagvastheid is afhankelijk van de wanddikte. De wanddikte is uiteraard ook van invloed op de hoeveelheid rek voor breuk. Voor een betere look and feel zijn er diverse mogelijkheden. In metaal heeft 3Dlink ook een aantal 3D prints gemaakt.

3D print Markten

De markt voor 3D printen wordt steeds gespecialiseerder. Zo is het mogelijk foodsafe te printen in bijvoorbeeld een specifieke kleur blauw die nodig kan zijn in de food industrie. Alles volgens de normering van FDA (Food and Drug administration). Ook de medische wereld maakt veelvuldig gebruik van de 3D printtechnieken. Te denken valt aan visualisatiemodellen, protheses en medische apparaten. De robotica is ook een markt waar veel mogelijkheden zijn met 3D printen. Hierbij moet u denken aan kappen en behuizingen.

Ventilatie onderdelen

Een hele mooie opdracht was het 3D tekenen en printen van onderdelen voor ventilatie doeleinden. Roosters die niet meer werken door breuk van een enkel onderdeel. Juist in deze tijd belangrijk. 3Dlink biedt ook hierin oplossingen. Van het 3D tekenen tot verbeteren van onderdelen 3Dlink verzorgt uw 3D product van 3D scan tot tekening naar 3D print.

Heftruck onderdeel

Voor een bedrijf in heftrucks mochten we een onderdeel 3D printen waarbij we gebruik hebben gemaakt van een groot voordeel in 3D printen. Omdat het onderdeel uit meerdere subonderdelen bestond konden we in 1 keer printen waarbij 2 onderdelen overbleven. Twee onderdelen moesten tegelijk  in elkaar geprint worden om aan een hogere eindsterkte te komen dan het origineel.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl