Volg 3Dlink
3D printen van een metalen onderdeel

3D printen van een metalen onderdeel

Een metalen onderdeel kapot van uw schuifpui, douchedeur, binnenwerk etc. Wij hebben het al 3D geprint. Gewoon van die kleine onderdelen waarvan je zegt: “Als we dit nu eens kunnen vervangen, dan functioneert het grote geheel weer”. Niet zo heel lang geleden hadden we dit aan de hand voor een dakraam.

Wat korter geleden kregen we de vraag om een onderdeeltje te 3D printen voor een schuifpui. Uiteraard gaat 3Dlink deze uitdaging aan. Het onderdeel is niet meer te krijgen bij de leverancier/fabrikant en in principe zat er niets anders op dan de gehele schuifpui te vervangen. Het onderdeel heeft 3Dlink omgezet in een CAD programma en de vertanding die aan het onderdeel zit is met behulp van 3D scannen hierin meegenomen. Een kleine test met de vertanding uit een eenvoudige 3D printer liet zien dat deze goed moest zijn. Een 3D visualisatie en 2D tekening met maatvoering per mail naar de klant met de vraag voor akkoord? Na het akkoord hebben wij er voor gezorgd dat het onderdeel 3D geprint werd.

Waarom 3Dlink?

Het grote voordeel van een kapot onderdeel te printen bij 3D-link is dat u ook op afstand iets kunt laten printen. Het contact verloopt per telefoon of via e-mail en het kapotte onderdeel stuurt u naar ons toe. Wilt u weten of 3D-printen een oplossing is voor het namaken van uw onderdeel of wilt u eerst meer informatie? Neem contact op via 0187 47 54 88 of mail naar dsturm@3dlink.nl.

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl