Volg 3Dlink
Tandwiel 3D-printen voor een landbouwbedrijf

Tandwiel 3D-printen voor een landbouwbedrijf

Machines die bedrijven aanschaffen zijn vaak lange termijn aankopen. En lange termijn aankopen zijn negen van de tien keer erg prijzig. Wanneer er na een aantal maanden of jaren van trouwe dienst een onderdeel kapotgaat, staat u niet te springen om een nieuwe machine aan te schaffen. De rest van de machine functioneert namelijk nog naar behoren. Een landbouwbedrijf uit Friesland liep tegen dit probleem aan en vond de oplossing in 3D-printen bij 3DLink. Wij mochten daardoor een tandwiel 3D-printen voor een landbouwbedrijf.

Essentieel onderdeel

Het bedrijf uit Friesland had te maken met een kapot tandwiel dat niet meer wordt geleverd door de distributeur. Het tandwiel wordt gebruikt in de overbrenging van de motor en is daardoor een essentieel onderdeel van de machine. Zonder dit onderdeel is de machine niet meer te gebruiken. Het landbouwbedrijf kwam naar ons toe met de vraag of wij het onderdeel na wilden maken en 3D-printen.

Ontwerp en print

Nadat we het onderdeel van de klant hadden ontvangen, maakten we een 3D-tekening. Een 3D-tekening is noodzakelijk om de uiteindelijke 3D-print tot stand te brengen. Het eindresultaat is op de afbeelding in deze blog te zien.

 

Kosten

Het tekenen van het onderdeel heeft twee uur in beslag genomen en kost daardoor €66,12*. Deze prijs kan per tandwiel verschillen, omdat het ene tandwiel complexer in elkaar zit als het andere. Vervolgens hebben wij de 3D-tekening omgezet naar een 3D-bestand voor €5 en het ontwerp 3D-geprint voor €29. Overige kosten zoals verzend-, opstart- en handelingskosten kwamen uit op €10. De klant heeft ondertussen een tweede tandwiel bij ons besteld en hiervoor worden alleen de kosten van het 3D-printen gerekend (€29), aangezien de 3D-tekening al gemaakt is. Het tandwiel 3D-printen voor een landbouwbedrijf is een geslaagd project en is voor de klant een erg duurzame oplossing.

Heeft u ook een onderdeel aan een van uw machines die beschadigd of versleten is? Mail ons een foto van het onderdeel en we sturen u zo snel mogelijk een offerte toe.

*Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl