Volg 3Dlink
3D-scannen van een luxaflex onderdeel

3D-scannen van een luxaflex onderdeel

Onze 3D-scanner is ondertussen onze beste vriend en we gebruiken het regelmatig voor opdrachten van klanten. Zeker voor kleine functionele onderdelen is de 3D-scanner ideaal. Bijvoorbeeld een luxaflex onderdeel dat afgebroken is en niet meer wordt geleverd. In dit voorbeeld leggen we u graag uit hoe wij te werk gaan met een opdracht waarbij we naast 3D-printen ook 3D-scannen. We gebruiken het voorbeeld van het 3D-scannen van een luxaflex onderdeel.

Onze aanpak


Stap 1: 
De klant stuurt het luxaflex onderdeel op naar ons kantoor en wij voorzien de klant van een vrijblijvende offerte.

Stap 2: Na akkoord van de klant op de offerte starten we met het maken van een 3D-model. Dit doen we aan de hand van onze 3D-scanner en onze 3D-teken- en modelleer software.

Stap 3: We sturen de klant per e-mail een 3D-visualisatie van het luxaflex onderdeel. Ook ontvangt de klant een 2D-tekening met de maatvoering.

Stap 4: Na het akkoord van de klant op de 3D-visualisatie start het 3D-printproces en versturen we de factuur.

Stap 5: We sturen de 3D-print per post naar de klant.

Prijs

De uiteindelijke prijs kwam uit op €46,28 inclusief BTW:

  • Prijs van 3D-printen: €8,13
  • 3D-scannen en tekenen: €20,00
  • Omzetten naar een printbaar bestand: €6,05
  • Handeling- en verzendkosten: €12,10

Resultaat

De klant was erg tevreden met het eindresultaat en de lamellen werken weer zoals het hoort. In totaal heeft de klant nog drie extra onderdelen besteld, voor het geval hetzelfde onderdeel op andere plekken van de lamellen stuk gaat. Het 3D-scannen van een luxaflex onderdeel verloopt snel en is effectief voor het 3D-printproces.

Het bovengenoemde proces verloopt snel en zoals u leest met korte lijnen met de klant. Heeft u ook een kapot onderdeel dat u wilt laten 3D-printen, stuur uw onderdeel dan op naar ons kantoor of maak een foto en mail dit naar dsturm@3dlink.nl.

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl