Volg 3Dlink
Kapot onderdeel uit uw keuken 3D-printen

Kapot onderdeel uit uw keuken 3D-printen

De keuken is een veelgebruikte ruimte in het huis en een hoop van de elementen die er te vinden zijn, zijn kostbaar. Het is daarom ook altijd vervelend als een onderdeel van een van de gebruiksvoorwerpen kapotgaat. Maar wees gerust, het is zeker niet altijd nodig om een nieuw product aan te schaffen. Heel vaak kan 3DLink een kapot onderdeel uit uw keuken 3D-printen.

Materialen

3DLink is nog niet in de mogelijkheid om alle materialen te gebruiken voor het 3D-printen. Daarom lichten we u graag in over wat we dan precies wel kunnen 3D-printen. Voor de keuken printen wij vaak onderdelen van kunststof. Dit doen wij omdat het stevig is en een beetje mee rekt, daardoor is het onderdeel goed terug te plaatsen in het gebruiksvoorwerp. Met het gebruik van de SLS-poedertechniek kunnen wij het onderdeel ook direct in de goede kleur 3D-printen. We proberen het onderdeel zo identiek mogelijk na te maken.

Werkwijze 3DLink

Aan de hand van verschillende 3D-printtechnieken maken we een identieke kopie van uw kapotte onderdeel. Zo scannen we uw kapotte onderdeel eerst in met een 3D-scanner, maar als u het onderdeel niet meer in uw bezit heeft kunnen wij deze ook natekenen in een 3D-tekenprogramma. Ook wanneer wij uw onderdeel scannen, maken wij altijd nog aanpassingen in het 3D-tekenprogramma. In overleg met u kiezen we het juiste materiaal en de bijpassende kleur. Vervolgens zorgen wij dat de 3D-printer zijn werk doet en kunt u het onderdeel ophalen in Goes of sturen we het op via de post. Zo kunnen wij dus een kapot onderdeel uit uw keuken 3D-printen.

Keuken onderdelen om te 3D-printen

Om u een goed beeld te geven van wat wij dan precies voor u kunnen 3D-printen, geven we een aantal voorbeelden. Denk bijvoorbeeld in de keuken aan een deurknop op een keukenkastje, een sluiting in een keukenkastje, een magnetrononderdeel, een onderdeel in de oven of bijvoorbeeld een sluitingsonderdeel in de koelkast. Twijfelt u of wij uw kapotte onderdeel kunnen 3D-printen? Neem dan gerust contact met ons op en we laten u weten wat we voor u kunnen betekenen.

Bekijk ook andere blogs over kapotte keuken onderdelen:

Magnetron onderdeel 3D-printen

Voorbeeld kapot magnetron onderdeel 3D-printen

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorie├źn zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl