Volg 3Dlink
Specifiek magnetron onderdeel 3D-printen

Specifiek magnetron onderdeel 3D-printen

Steeds vaker komen er concrete vragen binnen om een specifiek magnetron onderdeel te 3D-printen. We leggen u graag uit hoe wij specifieke onderdelen van bepaalde merken voor bijvoorbeeld een magnetron na kunnen maken met 3D-printen en wat de voordelen hiervan zijn. Lees deze blog over een specifiek magnetron onderdeel 3D-printen. 

Klantvraag

Wij merken vaak dat klanten met erg specifieke vragen naar ons toekomen voor huishoudelijk apparaten, zoals bijvoorbeeld een magnetron. Zeker voor duurdere apparaten, zoals magnetrons of wasmachines, krijgen wij regelmatig aanvragen. Het komt namelijk vaak voor dat onderdelen van bijvoorbeeld een magnetron van een aantal jaar geleden, niet meer te bestellen zijn. Het laten 3D-printen van dit onderdeel zorgt ervoor dat uw apparaat weer jaren mee kan.

Voordelen specifiek magnetron onderdeel 3D-printen

Door het 3D-printen van het kapotte onderdeel hoeft u niet onverwachts een nieuw apparaat aan te schaffen en dit scheelt veel in onvoorziene kosten. Daarnaast is het een duurzame keuze, omdat u de verder goed functionerende magnetron niet weggooit. Wij proberen het proces bij 3Dlink ook zo snel mogelijk te laten verlopen, zodat uw magnetron binnen een aantal weken weer werkend is.

Voorbeeld van kapot magnetron onderdeel

De laatste tijd komen er veel aanvragen voor een kapotte deursluiting van een magnetron of oven. Zo kwam er pas een vraag van een klant over een Siemens combimagnetron. De klant wist te achterhalen wat het type, serienummer en het bouwjaar van het apparaat was. Samen met deze informatie en het kapotte onderdeel, hebben wij het onderdeel kunnen 3D-printen zodat de magnetron weer op en top functioneerde.

Kosten

Het 3D-printen van een deursluiting voor een magnetron, zoals te zien is op de afbeelding, kost ongeveer tussen de €18 en €24. Dit bedrag verschilt soms, omdat de ene sluiting wat groter is dan de ander en het per merk anders kan zijn. De sluiting moet natuurlijk helemaal op maat gemaakt worden en daarom moet er vaak ook een 3D CAD tekening gemaakt worden. Deze wordt vervolgens omgezet naar een 3D-print bestand. Hieronder vindt u de prijzen voor deze werkzaamheden om u een goed beeld te geven van de totale kosten. Wanneer wij al een 3D-tekening van het product hebben, gelden uiteraard alleen de 3D-print kosten en de eventuele verzendkosten.

  • 3D CAD tekenen (per uur): €40,00
  • Teken bestand omzetten naar een 3D-print: €5,00
  • 3D-printen het hierboven omschreven magnetron onderdeel: €18,00 t/m €24,00
  • Verzendkosten en handelingskosten: €12,10

Aangegeven prijzen zijn inclusief BTW

Totaalprijs: Tussen de €70,- en €80,-

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van 3D-printen, bekijk dan ons blog voor meer informatie. Heeft u specifieke vragen over het 3D-printen van een product, mail of bel dan naar 3Dlink.

 

 

 

 

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl