Volg 3Dlink
3D-printen onderdeel van magnetron (voor en na foto's)

3D-printen onderdeel van magnetron (voor en na foto’s)

Onlangs kregen we het verzoek via onze website of we de sluiting van een magnetron konden 3D-printen. Een leuke klus die we inmiddels met goed resultaat hebben afgerond.

Het probleem

Op de foto is bij de linker sluiting te zien dat er in de bovenste haak een breuk is ontstaan. Deze haak zorgt ervoor dat de magnetron afgesloten kan worden, een vereiste om de magnetron te laten werken. De klant heeft getracht het onderdeel te lijmen, maar dit mocht niet baten. Bij dergelijke apparaten die soms al een aantal jaar oud zijn is het vaak lastig de onderdelen na te bestellen. Deze zijn meestal niet (los) verkrijgbaar. 3D-printen onderdeel van magnetron is dan de oplossing!

3D-printen onderdeel van magnetron

 

De oplossing

De klant heeft de kapotte haak opgestuurd waarna wij er een 3D-tekening van hebben gemaakt. We hebben de maten en rondingen exact overgenomen, omdat het onderdeel precies moet passen in de magnetron. De haak hebben we vervolgens geprint met behulp van de SLS poedertechniek, die gebruik maakt van kunststofpoeder (polyamide). Het onderdeel is in de printer meteen op kleur gemaakt. De klant heeft de nieuwe haak bevestigd en het paste allemaal perfect.

De haak is vrij groot, maar paste prima in de 3D-printer. In de SLS-printer is ruimte voor onderdelen van 60x30x30cm.

Het 3D-tekenen van het magnetron onderdeel heeft ongeveer één uur in beslag genomen. Het uurtarief voor 3D-tekening is € 40,-. Het 3D-printen van het onderdeel heeft zo’n € 25,- gekost.

Voor een kleine € 70,- is de magnetron weer als nieuw.

3D-printen onderdeel magnetron

3D-printen onderdeel van magnetron:

  • Is duurzaam: de apparatuur hoeft nog niet vervangen te worden.
  • Scheelt kosten: er hoeft geen nieuwe magnetron aangeschaft te worden.
  • Scheelt gedoe: bij een inbouwmagnetron hoeft er geen nieuwe ingebouwd te worden.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl