Volg 3Dlink
3D-printen onderdeel auto (wielnaafdoppen voor youngtimer)

3D-printen onderdeel auto (wielnaafdoppen voor youngtimer)

Wanneer een onderdeel van uw auto kapot is gegaan, kijk dan eens naar de mogelijkheden om het onderdeel 3D te laten printen. 3D-printen onderdeel auto is een uitkomst wanneer het onderdeel niet meer te verkrijgen is, of wanneer u het onderdeel naar eigen wens wilt aanpassen. Wat u bedenkt kunnen wij 3D-printen en het is ook nog eens heel betaalbaar. Zo blijkt ook uit het voorbeeld van deze wielnaafdoppen.

Onlangs kregen we het verzoek van een klant om wielnaafdoppen te laten 3D-printen voor een youngtimer. De vorige wielnaafdoppen van de Toyota zijn na verloop van tijd kapot gegaan en daarom was het verzoek om 4 identieke wielnaafdoppen te printen die precies aansluiten op de velgen van de youngtimer.

Logo 3D-printen

We zijn begonnen met het maken van de 3D-tekening. Een uitdaging hierbij was het toevoegen van het Toyotalogo aan de 3D-tekening. Het bleek namelijk dat er meerdere logo’s van Toyota in omloop zijn. We hebben uiteindelijk een passend logo gevonden en deze in de doppen gedrukt. De 3D-tekening is een 3D CAD bestand wat voldoet aan de eisen die een 3D-printer stelt. Bekijk hieronder de 3D animatie van de wielnaafdop.

 

 

3D-printen onderdeel auto betaalbaar?

De 3D-geprinte wielnaafdoppen zijn geprint met behulp van de SLS techniek. Hierbij vormt een laserstraal poeder om in tot een vaste substantie. Na het printen zijn de doppen gepolijst voor een glad resultaat. De klant heeft gekozen om de vier wielnaafdoppen zelf op kleur te maken met behulp van een autolak. 3Dlink kan het kleuren van een 3D-geprint object ook verzorgen voor een meerprijs.

Bent u benieuwd wat dit project heeft gekost? De doppen kosten (incl. printen en polijsten) € 20,13 incl. BTW per stuk. Op een heel betaalbare manier maken deze nieuwe onderdelen de youngtimer helemaal af!

Wilt u meer lezen over het 3D-printen van een onderdeel voor uw auto? Wij schreven eerder al een blog over het 3D-printen van onderdelen voor oldtimers. En ook op onze Facebookpagina vindt u diverse voorbeelden! Wilt u ook een (kapot) onderdeel van uw auto laten printen? Leg uw vraag bij ons neer, wij adviseren u graag!

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl