Volg 3Dlink
3D-printen onderdelen oldtimer

3D-printen onderdelen oldtimer

Onderdelen van oldtimers en klassiekers zijn steeds moeilijker te vinden. Veel elementen worden niet meer gemaakt, omdat een grootschalige productie nu eenmaal niet meer van toepassing is. Aan de juiste spiegels, knopjes, tandwieltjes of andere onderdelen is soms moeilijk te komen. 3D-printen onderdelen oldtimer is dan de oplossing!

3D-printen in de autobranche

Gelukkig zijn de technieken rond 3D-printen de laatste jaren razendsnel gegaan en kan ook de oldtimer weer tot in haar originele staat gerepareerd worden. In de autobranche wordt er al veel gebruik gemaakt van 3D-printen. Nieuwe modellen worden in een korte periode als prototype via 3D-printen tentoongesteld. Het gebeurt echter nog niet vaak dat kapotte onderdelen gerepareerd worden met behulp van 3D-printen. Het wordt vaak nog als een relatief duur proces gezien, maar zeker voor verzamelaars van oldtimers is 3D-printen een goede optie.

Voordelen van 3D-printen onderdelen oldtimer

Voor een oldtimer liefhebber is 3D-printen zeker het overwegen waard. 3D-printen is in vele gevallen goedkoper dan het zoeken en aanschaffen van het originele onderdeel voor de oldtimer. 3Dlink biedt u de mogelijkheid om deze onderdelen te ontwerpen naar uw wens. Het kapotte of ontbrekende onderdeel kan volledig nagemaakt worden en in het gewenste materiaal geprint worden. Zo houdt u uw oldtimer in haar unieke staat. Het nieuwe onderdeel is door het gedetailleerde ontwerp niet te onderscheiden van het origineel.

Heeft u een kapot onderdeel van uw oldtimer, neem dan zeker contact met ons op. We zijn erg geïnteresseerd naar uw hobby en hoe we u kunnen helpen.

3Dlink zorgt voor het 3D-printen van onderdelen voor alle merken oldtimers, klassiekers en youngtimers. O.a. merken zoals Triumph, Alpine, Austin, Mercedes, Opel, Volkswagen, Volvo, Jaguar, Alfa, Honda, Bentley, Rolls Royce, Bmw, Borgward, Citroen, Fiat, Ferrari, Ford, Gilbern, Gordon, Heinkel, Renault, Jensen, Lancia, Lotus, MG, Saab, Porsche, Sunbeam, Datsun, Daimler, Aston Martin, Maserati, De Tomaso.

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl