Volg 3Dlink
3D-printservice van 3DLink

3D-printservice van 3DLink

Wij, van 3DLink, bieden u hulp bij het printen van prototypes, schaalmodellen en kapotte onderdelen in 3D. Deze techniek van printen is vrij nieuw en daarom zijn wij nog in ontwikkeling en bezig met innovatie. Wij streven ernaar om u te voorzien van de allerbeste 3D-printservice. Laten we eens een kijkje nemen in het proces van het 3D-printen…

Hoe gaan wij te werk?

3DLink tekent en print verschillende objecten met behulp van een 3D-printer. Wij leggen u stap voor stap uit hoe wij u van dienst kunnen zijn.

1. Scannen

Om een goede 3D-print voor u te ontwikkelen is het belangrijk om de onderdelen die aan vervanging toe zijn te scannen met onze 3D-scanner. Hierdoor hebben we binnen enkele minuten een digitale versie van het benodigde onderdeel in ons tekenprogramma staan. Bij het maken van een prototype of schaalmodel is het niet mogelijk om de 3D-scanner te gebruiken. We maken dan zelf een 3D-tekening in ons tekenprogramma.

2. Tekenen

Wanneer de 3D-scan juist is uitgevoerd, staat de digitale versie van het onderdeel bij ons in de computer. Met behulp van het tekenprogramma zijn wij in staat om het onderdeel dat geprint moet worden te optimaliseren. We optimaliseren de scan en kijken naar verbeteringen zodat het object een betere kwaliteit en levensduur krijgt.

3. Materiaalkeuze

Vervolgens is het van belang om het materiaal te kiezen. Wat verlangt u van het onderdeel? Moet het sterk zijn? Tegen water kunnen? Bestand zijn tegen hitte? Allemaal vragen die meespelen in de keuze van het meest geschikte materiaal voor uw onderdeel.

4. 3D-print

Dan is het moment daar: het printen van het onderdeel kan beginnen! Dankzij de 3D-print heeft u weer een onderdeel in handen dat jaren meekan, een prototype waarmee u klanten kun verbazen of een gedetailleerd schaalmodel. Wat een mogelijkheden die we jaren geleden niet voor mogelijk hadden gehouden.

3D-printservice

Wilt u gebruik maken van onze 3D-printservice? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl