Volg 3Dlink
3D scannen en printen: Hoe werkt dat?

3D scannen en printen: Hoe werkt dat?

In de wereld van 3D printen wordt er elke dag weer gezocht naar nieuwe technieken en mogelijkheden. Je kunt dus wel stellen dat deze industrie volop in beweging is en zich inzet voor ontwikkeling en innovatie. De 3D-scanner is één van deze innovaties. We leggen u in dit artikel uit hoe wij 3D-scannen en -printen en wat hier de voordelen van zijn.

3D-printen met een scanner, hoe werkt dat?

3DLink maakt sinds ruim een jaar gebruik van een 3D-scanner. Deze scanner maakt het mogelijk om objecten om te zetten naar een tekening in een tekenprogramma op de computer. Het object wordt op een het ronddraaiende plateau van de scanner gelegd. Via dit plateau wordt het gehele object gedetailleerd gescand. Dit proces duurt enkele minuten. Nadat de scanner zijn werk gedaan heeft, staat er een bestand op de computer die wij in ons tekenprogramma kunnen inladen. De scan zorgt ervoor dat wij alle juiste afmetingen direct in het 3D-tekenprogramma hebben staan. Het uitmeten en tekenen van het 3D-object in het tekenprogramma wordt hierdoor eenvoudiger. Na het overtekenen van de 3D-scan maken wij er een 3D-bestand dat klaar is om geprint te worden.

3D-scanner, wat is het voordeel?

Het is uiterst effectief om gebruik te maken van de 3D-scanner. Het bespaart tijd omdat we het object niet hoeven na te tekenen maar kunnen overtekenen. De 3D-scanner is zeer accuraat en geeft ons, met de nodige aanpassingen, een perfecte tekening in zeer korte tijd. Het komt echter niet vaak voor dat een 3D-scan direct geprint kan worden. De kwaliteit is dan vaak niet goed genoeg. Daarom gebruiken we de scan vaak als startpunt om het object vervolgens in het tekenprogramma te optimaliseren. Dankzij de 3D-scan is het 3D-print proces sneller en goedkoper.

3D-scannen en printen met 3DLink

We zien vele voordelen van het werken met de 3D-scanner en wij zijn uiterst tevreden met het resultaat. Het bespaart tijd en daarmee ook kosten en we kunnen een snellere en betere service bieden. Bent u net zo enthousiast als wij en wilt u ook graag uw object via onze 3D-scanner laten printen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl