Volg 3Dlink
Zo maken wij een 3D-print.

Zo maken wij een 3D-print.

Wanneer u bezig bent met het ontwikkelen van een nieuw product, is het handig om een realistische weergave van uw ontwerp in handen te hebben. Uw prototype in 3D laten printen kan een uitstekende oplossing zijn. Hiermee kunt u testen uitvoeren en feedback ontvangen om zo uw prototype te verbeteren. Hoe het proces van een 3D-print laten maken in zijn werk gaat leggen wij graag aan u uit!

Eerst tekenen…

Nog voordat er daadwerkelijk een print gemaakt kan worden, moet er eerst een 2D- of 3D-tekening gemaakt worden. Dit digitale bestand leest de 3D-printer uit en zet het om naar een print. Wanneer u een schets van uw product aan ons geeft, kunnen wij er een 3D-tekening van maken. Met behulp van onze software kijken we naar inkepingen, holte en wanden van het object. De tekening moet immers overeenkomen met wat u voor ogen heeft en het moet voldoen aan alle eisen die de 3D-printer stelt. Dit is een complex proces en vereist de nodige ervaring en expertise.

…dan printen

Wanneer de tekening af is, wordt de 3D-print gemaakt. We bepalen de meest geschikte printtechniek en we kijken naar welk materiaal het beste is. Op deze manier zorgen we ervoor dat de 3D-print van hoogwaardige kwaliteit is. Aan de hand van de 3D-print kunnen we altijd nog veranderingen doorvoeren op het product te optimaliseren. Het allermooiste moment is wanneer we de definitieve 3D-print is onze handen hebben. Daar doen we het natuurlijk allemaal voor!

Onze service

3DLink beschikt over de juiste programma’s om een 3D-tekening om te zetten naar een 3D-print. Samen met u bespreken we uw wensen en kijken we naar wat wij u kunnen bieden. We geven u advies over technieken en materialen. Onze 3D-printers bieden u vele opties en verschillende printtechnieken waardoor bijna alles bij ons mogelijk is! Voor wat voor product heeft u een prototype nodig? Stel ons op de hoogte van uw project via de mail en we helpen u graag verder!

Wilt u meer weten over de kosten van 3D-printen? U leest het in ons blog: Prijs van 3D-printen laten berekenen.
Wilt u meer weten over de technieken die wij gebruiken? Lees dan ons blog 3D-ontwerp printen: de technieken.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl