Volg 3Dlink
3D-ontwerp printen: de technieken

3D-ontwerp printen: de technieken

Wanneer u een 3D-ontwerp wilt laten printen via 3DLink, bieden wij u een ruime keuze aan verschillende opties voor uw ontwerp. Wij adviseren u bij het maken van deze keuzes en kijken hierbij naar uw wensen en de doeleinden van het geprinte object.

Welke technieken gebruikt 3DLink?

Er bestaan verschillende technieken als het gaat om 3D-printen. Wij gebruiken de volgende technieken:

Fused Deposition Modeling (FDM)

Fused Deposition Modeling (FDM) is een techniek waarbij laag op laat materiaal aan elkaar wordt gesmolten. De gewenste vorm wordt dan laag voor laag aangebracht op een platform. Het materiaal stolt waardoor de vorm op het platform blijft staan.

Selective Laser Sintering (SLS)

Selective Laser Sintering (SLS) is een printtechniek die wij zeer vaak gebruiken. Hierbij smelt een laser een laag poeder om tot een vast object. De poeder wordt gladgetrokken en plaatselijk gelaserd. Vervolgens zakt het platform telkens een klein stukje. Voor deze techniek is geen ondersteunend materiaal nodig. De meest complexe vormen zijn met behulp van SLS eenvoudig te maken.

StereoLithography Apparatus (SLA)

StereoLithography Apparatus (SLA) is een techniek die in de jaren ’80 is uitgevonden. Bij deze techniek wordt vloeibare kunsthars omgesmolten tot een vorm. Met behulp van een laser wordt het laag voor laag gesmolten en omgevormd tot een model van kunststof.

Digital Light Processing (DLP)

Bij Digital Light Processing (DLP) wordt de kunststof door middel van licht van een beamer tot een vorm vermaakt. De beamer projecteert de contour van het object op de oppervlakte van de kunststof. Het oppervlakte hard uit en wordt omhooggetild. Vervolgens wordt de volgende laag belicht en uitgehard. Zo wordt het model laag voor laag geprint.

Selective Laser Melting (SLM)

Selective Laser Melting (SLM) is een printtechniek die gebruik maakt van metaalpoeder. Op een metalen oppervlakte wordt een laagje poeder aangebracht. Met behulp van een laser wordt dit poeder verhit waardoor het samensmelt en zich omvormt. Deze poeder wordt laag voor laag samengesmolten tot het eindproduct overblijft.

Welke materialen gebruikt 3DLink?

U heeft bij 3DLink de keuze uit maar liefst 15 verschillende materialen. U kunt uw product onder andere in gedetailleerde kunststof, transparante kunststof, overschilderbare kunststof, multicolor sandstone, ABS, PLA of polyamide laten printen.

Wij adviseren u graag bij wat het beste materiaal en de beste printtechniek voor uw product kan zijn. Kortom, bij 3DLink heeft u altijd volop keuze en bent u gegarandeerd van hoogstaande kwaliteit om uw 3D-ontwerp te printen!

Ontdek ook waarom 3D-printen duurzaam is.

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl