Volg 3Dlink
5 redenen waarom 3D-print parts duurzaam zijn

5 redenen waarom 3D-print parts duurzaam zijn

Duurzaamheid: Deze term domineert momenteel de maatschappij. Iedereen is zich ervan bewust om zuiniger om te gaan met het milieu. Wanneer u ervoor kiest om een 3D-print van uw kapotte onderdelen en parts te maken draagt u ook bij aan een beter klimaat. Hoe? Lees er meer over in dit blog.

Wat zijn 3D-print parts?

3D-print parts zijn simpelweg de losse onderdelen die geproduceerd worden met behulp van een 3D-printer. Dit komt van pas wanneer u bijvoorbeeld een specifiek onderdeel wilt vervangen, repareren of verbeteren zonder hiervoor de gehele machine te hoeven vervangen. 3D-printen is daarmee een duurzame, goedkope en snelle oplossing.

Hoezo duurzaam?

1. Allereerst is het zo dat 3D-printen zorgt voor minder CO2 uitstoot. Het is namelijk mogelijk om een product lokaal te fabriceren in plaats van ver over de grens. Hierdoor vermindert het transport en daarmee dus ook de uitstoot die tijdens productie en transport wordt gemaakt.

2. Het is een slimme manier om kapotte onderdelen of onderdelen die niet meer worden geproduceerd, te vervangen. Slechts één onderdeel vervangen is namelijk beter dan het aanschaffen van een dure, nieuwe machine.

3. Bij het printen van een product wordt precies de juiste hoeveelheid materiaal gebruikt. Omdat het object laag voor laag wordt gevormd is er weinig, tot geen afval tijdens de productie en dus minder verspilling van materialen.

4. De materialen die gebruikt worden voor 3D-printen zijn duurzaam. Hiermee bedoelen we dat het sterke materialen zijn zoals ABS, die lang mee gaan.

5. Op dit moment zijn er ontwikkelingen in gang gezet om de materialen ook te recyclen of biologisch afbreekbaar te maken. Een voorbeeld hiervan is PLA-plastic.

Print your part!

Via 3DLink kunt u uw kapotte onderdeel laten printen. Wij beschikken over de beste technieken en werken met hoogwaardige materialen. U bent bij ons altijd verzekerd van een uitstekend resultaat! Ga dus ook voor een 3D-print part voor uw apparatuur en machines en draag een steentje bij aan het milieu en een groene toekomst.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl