Volg 3Dlink
Tandwiel 3D-printen

Tandwiel 3D-printen

3D-printen is vakwerk. Het is een specialisme waarin oplossingen geboden worden die long term efficiency met zich meebrengen. Regelmatig krijgen wij kapotte machineonderdelen toegestuurd, zoals een tandwiel, met de vraag of wij deze kunnen 3D-printen. Zo niet, dan moet het bedrijf een volledig nieuwe machine aanschaffen en dat is prijzig, zeer prijzig.

Kapotte tandwiel 3D-printen

Als voorbeeld nemen we een tandwiel. Een essentieel onderdeel in een machine dat vaak wat sneller slijten dan andere onderdelen. Onhandig, want een kapot tandwiel betekent een kapotte machine. Daarnaast levert de leverancier van deze machines meestal geen kleine onderdelen na. Daarom is het 3D-printen van een tandwiel vaak een ideale oplossing.

Goed, beter, best

Onderschat het 3D-printen van onderdelen niet, het brengt veel voordelen met zich mee! Ook al kan een machineleverancier de losse onderdelen nog wel leveren, dan adviseren we u toch om 3D-printen in overweging te nemen. 3D-printen is namelijk maatwerk en dat zorgt ervoor dat we uw onderdeel precies kunnen namaken, maar ook kunnen verbeteren. We onderzoeken graag voor u wat de redenen zijn waardoor uw tandwiel kapot is gegaan. Zodra we dit weten, hebben wij de mogelijkheid om het tandwiel op deze cruciale plekken te versterken. De 3D-versie gaat dan langer mee dan uw vorige tandwiel.

Snelle service, goed product

3DLink is al jaren specialist in het 3D-printen van kapotte of niet langer verkrijgbare producten. Wij 3D-printen naast tandwielen ook allerlei andere onderdelen die aan vervanging toe zijn. Deze onderdelen scannen wij in met onze 3D-scanner, waardoor wij binnen no-time een digitale versie van uw onderdeel in ons tekenprogramma hebben staan. In ons tekenprogramma hebben wij de mogelijkheid om het onderdeel op bepaalde punten te versterken en verbeteren. Om er zeker van te zijn dat het onderdeel goed in de machine past, 3D-printen wij altijd eerst een testversie. Daarna 3D-printen we het origineel, met de nodige laatste aanpassingen.

Kunnen we u verder helpen?

Iedere opdracht kent een specifieke geschiedenis en vraagstelling. Misschien heeft u nog twijfels of 3D-printen u wel verder kan helpen of wat alle mogelijkheden van 3D-printen precies inhouden? Onze 3D-printspecialist Dennis Sturm helpt u graag verder om tot een goede oplossing te komen. Dennis kent alle 3D-print mogelijkheden en geeft u graag meer inzicht in de mogelijke oplossingen. Stuur gerust een mail of bel Dennis voor meer informatie.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl