Volg 3Dlink
De beste toepassingen van een onderdeel 3D-printen in de zakelijke markt

De beste toepassingen van een onderdeel 3D-printen in de zakelijke markt

3D-printen is als een spectaculaire innovatie in het nieuws gebracht. En hoewel we er dingen mee kunnen die we 30 jaar geleden nooit bedacht hadden, gaat het vaak gepaard met voorbeelden die groots en meeslepend zijn. Hierdoor lijkt 3D-printen een ver-van-je-bed-show en dat is zonde! De echte toegevoegde waarde van 3D-printen ligt naar onze mening namelijk in de veel kleinere oplossingen die 3D-printen biedt. Oplossingen die voor de particuliere en zakelijke markt betaalbaar en makkelijk te realiseren zijn. We geven in dit blog een aantal voorbeelden voor de zakelijke markt met de focus op het laten 3D-printen van een onderdeel. 

3D-onderdelen landbouwbedrijf printen

Wat doe je als er een klein onderdeel van een grote machine kapotgaat? Dan 3D-print je het kapotte onderdeel natuurlijk! Een landbouwbedrijf in Friesland wilde onderdelen laten 3D-printen zodat de machine weer naar behoren kon functioneren. Wij maakten hiervoor een kapot tandwiel precies na. Dankzij deze 3D-print oplossing voorkwam het landbouwbedrijf gigantische extra kosten voor de aanschaf van een nieuwe machine.

Onderdeel machine bakkerij 3D-printen

Een grote bakkerij wilde spuitmonden om room mee te spuiten laten 3D-printen. De rest van de machine was nog in orde, maar de spuitmonden begaven het. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe 3D-onderdelen veel langer mee zouden gaan, hebben we kwetsbare punten robuuster getekend. Doordat de spuitmonden op maat getekend zijn, passen ze perfect in de machine.

Handvatten van kluisjes middelbare school 3D-printen

Een middelbare school liep tegen het probleem aan dat de handvatten van de kluisjes makkelijk kapotgingen. Rijen met nieuwe kluisjes laten plaatsen was een onaantrekkelijke oplossing en daarom kozen zij ervoor om het onderdeel (de handvatten) te laten 3D-printen. Een handige oplossing, want nu er een 3D-tekening van is gemaakt kunnen wij met één druk op de knop nieuwe handvatten printen. De school kan de kluisjes dus in no-time repareren.

Prototypes voor ingenieursbureau

Niet alleen onderdelen van machines of producten kunnen snel gemaakt worden dankzij 3D-printen. Tijdens het presenteren van een prototype kunnen ingenieurs veel impact maken met een 3D-schaalmodel.  Een 3D-model van kunststof is eenvoudig te ontwikkelen en is zelf te verchromen.

3D-onderdelen printen is geen ver-van-je-bed-show, het kan oplossingen bieden bij problemen en ontwikkelingen die u op uw werk dagelijks tegenkomt. Het 3D-printen van deze onderdelen is eenvoudig, op maat gemaakt, snel te realiseren en vaak één van uw goedkopere opties. Wilt u meer weten over 3D-printen bij 3DLink? Neemt u dan contact op met 3D-print specialist Dennis Sturm.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl