Volg 3Dlink
Revisie: hoe helpt een 3D-printer hierbij?

Revisie: hoe helpt een 3D-printer hierbij?

Het regelmatig laten controleren en onderhouden van je machines of je motor is essentieel voor een langdurig gebruik. Wanneer je te maken hebt met kapotte of versleten onderdelen die ervoor zorgen dat je machine niet meer optimaal functioneert, denk dan eens aan 3D-printen. Met behulp van 3D-printen kun je op een eenvoudige en efficiënte wijze je machine reviseren.

Hoe helpt een 3D-printer bij een machine revisie?

Als je machine toe is aan een opfrisbeurt, of er is een onderdeel kapot. Dan moet er een machine revisie uitgevoerd worden. Veel bedrijven stellen dit zo lang mogelijk uit, omdat een machine tijdens een revisie niet gebruikt kan worden. Hierdoor ontstaat er stilstand. Maar als een bedrijf haar machines niet onderhoudt, zal deze uiteindelijk kapot gaan en dan ben je nog verder van huis. Blijkt er een onderdeel kapot te zijn? Dan kan een 3D-printer een oplossing zijn. Wij maken een 3D-tekening van het kapotte onderdeel. Vervolgens zetten wij deze om naar een digitaal bestand zodat de 3D-printer dit kan lezen. Onze 3D-printer print het kapotte onderdeel door middel van lagen filamenten op elkaar te printen. Als de print af is, sturen wij het onderdeel naar jullie toe. Je machine gaat weer een lange tijd mee.

Wat komt er kijken bij een motor revisie?

Een 3D-printer kan handig zijn bij een motor revisie. Bij een motor revisie wordt de motor helemaal schoon gemaakt en ontdaan van oliën en vetten. Vervolgens worden alle onderdelen gecontroleerd en volgt een analyse van de oorzaak van problemen die worden ondervonden. Eventueel worden nodige onderdelen gedemonteerd. Is het onderdeel kapot en is er geen nieuwe te krijgen? Dan kan een 3D-printer dé oplossing zijn. De 3D-printer print het onderdeel via een gedetailleerd ontwerp. Vervang het kapotte onderdeel en de motor is weer als nieuw.

Onderhoud machines bijhouden

Het is verstandig om de machines waar je als bedrijf van afhankelijk bent eens in de zoveel tijd te laten reviseren om er zo lang mogelijk plezier ervan te hebben. Het stil staan van een machine resulteert vaak in een grote kostenpost. Constructeurs en machinebouwers weten ons met regelmaat te vinden voor de productie van een specifiek onderdeel, zoals een tandwiel, afsluitdop of verbindingsstuk. Doordat ieder onderdeel op maat getekend en geproduceerd wordt bent u er zeker van dat het onderdeel past en dat uw machine zo snel mogelijk weer draait.

Wilt u een 3D geprint onderdeel ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl