Volg 3Dlink
De kosten van 3D-printen berekenen

De kosten van 3D-printen berekenen

Het maken van een 3D-print is niet altijd even goedkoop. Toch kan het u veel kosten besparen wanneer u bijvoorbeeld een kapot onderdeel wilt laten vervangen of wanneer u een onderdeel zoekt dat niet langer gefabriceerd wordt.  In dit blog vertellen we u meer over de kosten van 3D-printen laten berekenen.

Kosten van een 3D-print

De kosten van een 3D-print verschillen per opdracht. Dit komt omdat 3D-printen maatwerk is. Standaardprijzen kunnen niet worden toegepast omdat de kosten afhangen van de printtechniek, het materiaal, het formaat en de kleur. U moet daarnaast ook denken aan het laten maken van het 3D-teken bestand, de nabehandeling, de levertermijn en de afmetingen van het object. Al deze aspecten tezamen bepalen de uiteindelijke prijs van het onderdeel. De standaardtarieven die wij wel hanteren zijn als volgt: Uurtarief 3D tekenen €45,00 incl. BTW en de opstart- en verzendkosten zijn €15,00 incl. BTW.

Een goed(koop) alternatief

Ondanks dat het laten 3D-printen van uw object niet altijd goedkoop is, biedt het wel vele mogelijkheden en voordelen. Het printen van een kapot onderdeel is vaak goedkoper dan het opnieuw aanschaffen van het gehele product. Een tandwiel enkel vervangen is vele malen duurzamer dan een hele nieuwe machine kopen. Met behulp van de 3D-tekenprogramma’s is het mogelijk om het object uiterst nauwkeurig na te bootsen zodat het onderdeel precies past! Daarnaast kunnen we het onderdeel ook verbeteren door bijvoorbeeld steviger materiaal te gebruiken, om slijtage te helpen voorkomen. Wanneer u het object vervolgens nog een keer wilt laten printen, betaalt u alleen de printkosten. Zo ziet u dat 3D-printen een uiterst geschikte manier is om efficiënter te werken.

Kosten berekenen via 3DLink

Via het contactformulier kunt u een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Zo kunt u de kosten van 3D-printen laten berekenen. U kunt dan een foto van het object, met de afmetingen, naar ons toesturen. Tijdens het opstellen van de offerte wordt er rekening gehouden met het materiaal, de techniek en de afwerking van het product. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl