Volg 3Dlink
Zo maken wij uw kapotte machine

Zo maken wij uw kapotte machine

Uw machine maakt plotseling een vreemd geluid. U besluit een kijkje te nemen en wat blijkt? Een kapotte machine, hij heeft het begeven. Jarenlang is hij u van trouwe dienst geweest en nu moet u er afstand van doen. Of toch niet? Wanneer er een onderdeel kapot is aan uw machine, kunt u deze in veel gevallen laten 3D-printen en gaat de machine weer jaren mee.

Hoe kan 3D-printen mijn kapotte machine repareren?

Met behulp van een 3D-printer is het mogelijk om het kapotte onderdeel van uw machine te laten 3D-printen. Zo kunt u het onderdeel vervangen en is de machine weer klaar voor gebruik. Met het gebruik van een 3D-printer hoeft enkel het kapotte onderdeel geprint te worden. Een nieuwe machine aanschaffen is dus niet nodig en dat bespaart u veel kosten en tijd.

Hoe werkt 3D-printen?

Allereerst maken we een 3D-tekening van het onderdeel dat vervangen moet worden. Deze tekening wordt omgezet in een digitaal bestand zodat de 3D-printer dit kan uitlezen. Het is belangrijk dat de tekening uiterst gedetailleerd is en voldoet aan de eisen die de 3D-printer stelt. Daarom zijn wij erg precies is het maken van een 3D-tekening. Voordat we de tekening 3D-printen, sturen we u altijd eerst een 2D-tekening met de juiste formaten en een 3D-visualisatie toe. Aan de hand van deze input kunt u ons de nodige wijzigingen doorgeven. Na uw goedkeuring starten we met 3D-printen. Met de 3D-geprinte versie van uw onderdeel kunt u vervolgens weer jaren vooruit.

3DLink biedt de oplossing!

Wanneer u een onderdeel van uw machine wilt laten vervangen, kunt u deze via ons laten 3D-printen. Wij hebben inmiddels veel ervaring op het gebied van het 3D-scannen en 3D-printen van kapotte machineonderdelen en kunnen u snel en vakkundig van dienst zijn. Daarnaast geven we u persoonlijk advies over onze printtechnieken en het materiaalgebruik. Wilt u meer informatie over het laten printen van uw kapotte onderdeel? Neem dan contact met ons op.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl