Volg 3Dlink
3D-printen in de machinebouw (speciaal voor constructeurs!)

3D-printen in de machinebouw (speciaal voor constructeurs!)

De verwachting is dat 3D-printen in de machinebouw de komende tijd een grotere impuls gaat krijgen. Waar 3D-printen door architecten, designers en consumenten al breed omarmd wordt, verloopt dit bij de machinebouw iets moeizamer. Dit is mede te wijten aan het feit dat veel constructeurs nog niet of onvoldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden die 3D-printen biedt. En misschien ook wel omdat constructeurs vooral denken uit de verspanende bewerkingen. Je moet als bedrijf en als persoon open staan voor verandering en vernieuwing om de voordelen die 3D-printen de machinebouw te bieden heeft te benutten.

De voordelen van 3D-printen in de machinebouw t.o.v. de conventionele techniek:

  • Doorlooptijdverkorting in het traject van ontwerp en realisatie. Het proces van 3D-printen verloopt sneller dan de conventionele techniek.
  • Er zijn minder fabricage hulpmiddelen nodig (matrijzen, mallen e.d.).
  • Gewichtsbesparing, door gebruik te maken van honingraatstructuren.
  • Geometrische vrijheid, je kunt krommingen maken die conventioneel niet maakbaar zijn.
  • Je kunt meerdere functies integreren, waardoor je minder onderdelen nodig hebt en de assemblagekosten lager worden.

Om de voordelen van 3D-printen in de industrie te omarmen moeten constructeurs leren ontwerpen voor 3D-printen of dit uitbesteden aan een derde partij. 3Dlink kan uw hulp zijn voor het verzorgen van een 3D te printen onderdeel. Wij kunnen uw tekening, wel of niet digitaal, omzetten naar een bestand waar een 3D-printer mee aan de slag kan. Wij helpen u ook om een beslissing te nemen in materiaalkeuze en welke 3D-printtechniek hiervoor het beste geschikt is.

Ontwikkeling 3D-printen in de machinebouw

Ondanks de evidente voordelen die 3D-printen te bieden heeft bestaat er nog terughoudendheid tot het toelaten van deze techniek in de huidige werk- en denkprocessen. Wellicht kan deze (onbewuste) terughoudendheid verklaard worden door bezorgdheid dat werkprocessen en teams in de toekomst mogelijk anders ingericht moeten worden. Wat ons betreft zou dit laatste geen barrière moeten opwerpen, maar eerder een aansporing moeten zijn om als bedrijf innovatief bezig te zijn en je in te richten op nieuwe technieken, werk- en denkprocessen.

Wilt u als constructeur of constructiebedrijf kennis maken met de 3D-printtechniek? Wij komen graag bij u langs om te vertellen over de mogelijkheden en voorbeelden. Bel voor een afspraak naar 3Dlink, Dennis Sturm op 0187 47 54 88.

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl