Volg 3Dlink
3D-ontwerp maken? 3DLink tekent uw ontwerp in 3D.

3D-ontwerp maken? 3DLink tekent uw ontwerp in 3D.

Wat speelt er op dit moment binnen uw organisatie? Bent u bezig met een nieuwe innovatie en wilt u dit presenteren door middel van een prototype? Of heeft u een kapot machineonderdeel dat niet meer geleverd wordt door de producent? In deze gevallen biedt het maken van een 3D-ontwerp de perfecte oplossing voor uw bedrijf. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Zelf een 3D-ontwerp maken

Natuurlijk kunt u onderzoeken hoe het maken van een 3D-ontwerp werkt, maar een eigen ontwerp tekenen en 3D-printen is complexer dan u misschien denkt. Als u al een 3D-printer heeft, betekent dit niet dat u in één keer een geslaagd 3D-ontwerp kunt printen. Bij 3DLink zijn we al jaren bezig met het 3D-tekenen van ontwerpen. Van particulieren opdrachten zoals het maken van een 3D-ontwerp voor een kapotte caravanluifel, tot het 3D-printen van machineonderdelen en prototypes voor organisaties.

Een 3D-tekening maken

Om u van een perfecte 3D-print te voorzien, maken wij eerst een nauwkeurige 3D-tekening. Dit is een digitaal bestand dat de 3D-printer kan uitlezen. 3DLink weet welke eisen er verbonden zijn aan een 3D-bestand en aan de diverse 3D-printtechnieken. Naast het feit dat wij over de juiste programma’s beschikken om te 3D-tekenen, analyseren we de bestanden ook om knelpunten te achterhalen. Zodra wij knelpunten tegenkomen, verbeteren we dit in de 3D-tekening.

Het 3D-ontwerp realiseren

De tijd die wij nodig hebben om een 3D-tekening te maken, hangt geheel af van uw opdracht. Heeft u bijvoorbeeld een aantal schetsen op papier voor een prototype? Dan gaan we samen rond de tafel om het 3D-ontwerp verder uit te denken. Met uw input kunnen wij uw eigen ontwerp 3D-printen. Of heeft u een kapot onderdeel van een machine die u wilt laten namaken? Stuur deze dan op naar ons kantoor, zodat wij er een 3D-scan van kunnen maken. Met een 3D-scan kunnen wij sneller overgaan tot het 3D-tekenen van het ontwerp. Voor u het weet heeft u uw 3D-ontwerp in handen.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl