Volg 3Dlink
Dit is het beste materiaal om mee te 3D-printen

Dit is het beste materiaal om mee te 3D-printen

Wij adviseren klanten vaak over welk materiaal het meest geschikt is voor hun 3D-print. Deze adviezen geven wij aan de hand van onze eigen bevindingen. In dit blog laten we u graag weten wat ons nummer 1 materiaal is om te gebruiken. Dit is het beste materiaal om mee te 3D-printen!

Multijet Fusion PA12

Wij zijn in de afgelopen jaren steeds vaker gaan werken met Multijet Fusion PA12 materiaal. Het materiaal heeft zich vaak als beste optie bewezen en er zijn dan ook veel voordelen te benoemen. Een voordeel van dit materiaal is dat het een hoge elasticiteit en slagvastheid heeft. Veel andere materialen waarmee men 3D-print hebben deze eigenschappen niet. De elasticiteit en slagvastheid zorgen ervoor dat de 3D-print beter opgebouwd wordt en daardoor dus langer mee gaat.

Wat is Multijet Fusion PA12?

PA12 is een polymide en dat betekent dat het sterk materiaal is dat in veel verschillende omstandigheden gebruikt kan worden zonder dat het snel beschadigt of veroudert. Zo is het materiaal zeer geschikt tegen krassen, schuren, UV en verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is Multijet Fusion PA12 bestand tegen chemicaliën zoals koolwaterstoffen, aldehyden en ketonen, maar ook tegen zouten, alcoholen, brandstoffen, oliën en vetten. Dit zijn erg belangrijke voordelen waarom wij het materiaal zo regelmatig gebruiken.

Hoe ziet het materiaal eruit?

Wanneer Multijet Fusion PA12 uit de 3D-printer komt, heeft dit een grijze kleur. Dit is prima als u een prototype of een kleine serie waarbij de kleur niet van belang is laat 3D-printen. Het is echter niet in alle gevallen gewenst dat de 3D-print grijs is en daarom kunnen wij, tegen een meerprijs, ook in het zwart 3D-printen.

Dit is het beste materiaal om mee te 3D-printen

Ons werk met Multijet Fusion PA12

Wij hebben al veel opdrachten succesvol afgerond met het gebruik van Multijet Fusion PA12. Zo printten wij bijvoorbeeld al eerder tandwielen, handgrepen, magnetron onderdelen, douchecabine onderdelen, boot – en camperonderdelen, prototypes en behuizingen voor kleine onderdelen met Multijet Fusion PA12. Daardoor kunnen wij nu stellen: Dit is het beste materiaal op mee te 3D-printen!

Wilt u ook iets 3D-printen met dit materiaal?

Hebben we u overtuigd van het 3D-printen met Multijet Fusion PA12 en wilt u zelf ook iets 3D-printen? Neem dan contact met ons op.

Beschikt u al over een 3D-model in .STL of .STEP? Mail dit bestand naar 3DLink en we sturen u zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte toe. De maximale afmetingen die wij met Multijet Fusion PA12 kunnen 3D-printen is 256 x 340 x 360 mm.

Heeft u nog geen 3D-model ter beschikking, dan ontwerpen wij dit graag voor u.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl