Volg 3Dlink
Handgreep van kluisjes op middelbare school 3D-printen

Handgreep van kluisjes op middelbare school 3D-printen

Een middelbare school met dagelijks honderden leerlingen die hun weg door de gangen van het gebouw vinden. Ze zijn vergezeld door zware rugtassen. Het digitale tijdperk heeft zich nog niet dusver ontwikkeld dat iedere tiener met alleen een tablet op zak naar school kan. En daardoor zijn de leerlingen beste vrienden met hun kluisjes. Op een school uit het hoge noorden wordt er zelfs zoveel gebruik gemaakt van de kluisjes, dat de handgrepen aan vervanging toe zijn. Wij mochten deze handgreep van kluisjes op middelbare school 3D-printen.

Zolang de voorraad strekt

Helaas… zoals we wel vaker meemaken, zijn de voorraden van deze producten beperkt en zowel de leverancier als de fabrikant kan dit product niet meer leveren. Gelukkig vond de school onze website al snel via Google en ontwikkelden wij een 3D-print van de handgrepen.

Een perfecte replica

Vijftig nieuwe handgrepen voor de kluisjes (hetzelfde als op onderstaande foto), zo luidde de opdracht. Het opgestuurde model was perfect om een 3D-scan van te maken. En dankzij wat extra foto’s van de montage was het ook direct duidelijk waar de kritieke punten lagen bij de originele handgrepen. Met deze informatie maakte wij het originele model zo precies mogelijk na en 3D-printten we een proefmodel.

Past het?

Voordat we vijftig stuks 3D-printten, lieten we de school het proefmodel eerst in het kluisje passen. Dankzij het opsturen van het proefmodel wist de school dat ze de handgreep nog op sommige plekken wilden versterken. Deze feedback hebben we direct doorgevoerd en na goedkeuring van de klant kon de 3D-print van start gaan.

Uiteindelijk heeft de realisatie van deze opdracht 4 weken geduurd. Als de school nu extra handgrepen wil bestellen, worden deze binnen 10 werkdagen geleverd. We vonden de handgreep van kluisjes op middelbare school 3D-printen een mooie opdracht en zijn zeer tevreden over het resultaat.

Kosten

  • 3D-CAD tekening maken: €40 per uur.
  • 3D-print: €26,02 per stuk.
  • Verzend- en afhandelingskosten: €18,15

Meer weten over het 3D-printen van dit soort onderdelen? Vul het formulier in met uw vraag of bel ons via 0187-475488.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl