Volg 3Dlink
Bronzen beeld 3D-printen

Bronzen beeld 3D-printen

Voor het Vrijwilligerspunt Vlissingen lieten wij afgelopen maand een bronzen beeld 3D-printen van Frans Naerebout. De opdracht was om dit beeldje zo precies mogelijk na te maken met behulp van 3D-printen, zodat de in het zonnetje gezette vrijwilligers een lange tijd van de beeldjes kunnen genieten.

Het Frans Naerebout beeldje

Het Vrijwilligerspunt Vlissingen is in het bezit van een beeld van Frans Naerebout (loods en redder op de Westerschelde). Een ander beeld van Frans Naerebout komt u ook tegen op de boulevard in Vlissingen. Iedere twee jaar rijkt de gemeente Vlissingen de Frans Naereboutprijs uit. Het doel hiervan is om een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje te zetten die op een aansprekende wijze in 2o18 een bijdrage leverden aan de Vlissingse samenleving. Het beeldje is voorheen altijd gebruikt als wisseltrofee. Het Vrijwilligerspunt Vlissingen wil eigenlijk liever dat de trofee in het bezit kan blijven van de winnaar. Daarom kwamen zij op het idee om het beeldje in 3D te laten printen.

Een bronzen beeld 3D-printen: hoe doe je dat?

Het vrijwilligerspunt wilde graag een identieke kopie van het originele beeldje laten maken. Om dit te realiseren was erg specifiek maatwerk nodig en daarom startte wij met een 3D-scan. We hebben ervoor gekozen om het beeldje in kunststof te 3D-printen. Om het beeldje vervolgens een bronzen uitstraling te geven is de air brush techniek toegepast om kleur toe te voegen en bepaalde elementen te highlighten. Er is uiteindelijk een nieuwe sokkel ontworpen, aangezien de oude sokkel erg groot was. Op de sokkel plaatsten wij vervolgens een tekst. Het plaatsen van een tekst valt ook binnen de mogelijkheden van 3D-printen. Er is veel keuze qua lettertypes en de tekst kan zowel in als op de sokkel geplaatst worden.

De uitreiking

Begin december werden de beeldjes uitgedeeld tijdens een officiële uitreiking. De prijzen die uitgereikt werden, waren voor de vrijwilligersorganisatie van 2018, vrijwilliger van 2018 en de aanmoedigingsprijs 2018. Zowel het Vrijwilligerspunt als 3DLink zijn erg tevreden over het eindresultaat en hopen dat de winnaars er veel plezier van hebben!

Uitreiking

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl