Volg 3Dlink
3D-printen in de technische sector

3D-printen in de technische sector

Werkt u in de technische sector en maakt u regelmatig prototypes, schaalmodellen of heeft u kapotte onderdelen aan uw apparatuur? Voor al deze projecten is 3D-printen een erg efficiënte en kostenbesparende oplossing. 3DLink helpt u met het tekenen en 3D-printen van uw benodigde onderdelen. Zo kunt u binnen no-time verder met uw project. Dennis Sturm van 3DLink vertelt u hoe wij te werk gaan en wat u mag verwachten van 3D-printen in de technische sector.

Wat is de meerwaarde van een samenwerking met 3DLink voor een technisch bedrijf?

 

“Dankzij onze apparatuur en kennis, kan de technische sector met allerlei uiteenlopende opdrachten bij ons terecht. Dankzij onze 3D-scanner is een kapot onderdeel bijvoorbeeld zo ingeladen in ons tekenprogramma. Hierdoor is het mogelijk om het 3D-printproces nog sneller in gang te zetten. Met 3D-printers is het mogelijk om verschillende materialen te printen in allerlei kleuren. Dit is interessant voor bijvoorbeeld architectenbureaus die schaalmodellen willen laten printen of voor een technische afdeling die een prototype wil presenteren.”

Aan welke kosten en tijdsduur moet gedacht worden om zoiets te 3D-printen?

 

“De kosten van 3D-printen zijn erg opdracht gebonden, maar de techniek heeft zich al vaak als voordeligste optie bewezen. Voordat we aan een project beginnen, sturen we eerst een offerte naar de klant. Aan de hand van deze offerte bepalen we met de klant welke materialen en kleuren het beste zijn voor de opdracht. We bepalen ook hoeveel uren er nodig zijn om de opdracht te voltooien. Het fijne aan 3D-printen is dat het proces vrij snel verloopt, waardoor een opdracht in een korte tijd geprint kan worden. Op ons blog hebben we ook verschillende projecten vermeld waarbij we een kostenindicatie geven, dus dat is zeker de moeite waard om eens te bekijken.”

Bent u benieuwd wat 3D-printen in de technische sector voor u kan betekenen? Bel dan gerust eens op of stuur een mail met uw opdrachtomschrijving, zodat we u direct een offerte kunnen toesturen.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl