Volg 3Dlink
Kapot onderdeel 3D-printen zonder origineel

Kapot onderdeel 3D-printen zonder origineel

Iedere opdracht is een nieuwe uitdaging en het ene project vraagt om meer expertise dan het andere. Zo kregen wij een aanvraag om een kapot onderdeel van een caravanluifel te 3D-printen. De uitdaging van dit project was het feit dat het originele onderdeel niet meer in het bezit was van de klant. Aan ons de taak om een kapot onderdeel 3D-printen zonder origineel. 

Ontwerp

Om goed van start te gaan met de 3D-tekening heeft de klant voor ons een tekening van de omtrek gemaakt en een aantal van de maten opgeschreven. De tekening was erg gedetailleerd waardoor we inzicht kregen in de dikte van het materiaal en de uitsparingen. Met deze gegevens maakten we een proeftekening in 3D CAD.

Testen

Aangezien het originele object nooit in ons bezit is geweest, kozen we ervoor eerst een proef 3D-print te maken. Door het luifelkapje eerst in PLA te printen op een FDM-printer, wisten we waar we nog aanpassingen moesten maken. De klant heeft het kapje getest en het paste direct goed. Op twee kleine aanpassingen na was de 3D-tekening van het luifelkapje perfect nagemaakt. Zo konden wij een kapot onderdeel 3D-printen zonder origineel. Vervolgens hebben wij het onderdeel 3D-geprint met een techniek en het materiaal dat past bij dit onderdeel en de omstandigheden van het gebruik.

Kosten

Om u een beter beeld te geven of het 3D-printen van een kapot onderdeel een optie voor u is, geven we u graag inzicht in de kosten van deze opdracht. De totale kosten van dit onderdeel was uiteindelijke €220. Dit is veel lager dan wanneer u, uw verder nog goede, caravanluifel moet inruilen voor een nieuwe.

  • CAD-tekening in 3D en een printbestand maken €80,00
  • 3D-printen van het onderdeel €120,00
  • Opstart- en handelingskosten €12,50
  • 3D-proefprint €10,00

Heeft u een kapot onderdeel of bent u een onderdeel van een object kwijtgeraakt dat niet meer geleverd kan worden door de leverancier of fabrikant? Bel of mail gerust eens met uw aanvraag en ontvang een vrijblijvende offerte.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl