Volg 3Dlink
Kapot espagnolet onderdeel 3D-printen

Kapot espagnolet onderdeel 3D-printen

Veel dorpen en steden in Nederland bestaan uit klassieke gebouwen uit de vorige eeuw. Deze zien er van de buitenkant, maar ook van de binnenkant ondertussen al heel anders uit dan de nieuwe en modernere huizen in ons kikkerlandje. Een bijkomend gevolg hiervan is dat de bouwtechnieken niet meer hetzelfde zijn. Wij kregen hierdoor een opdracht van een klant om een kapot espagnolet onderdeel uit een klassieke woning te 3D-printen.

Wat is een espagnolet?

Een espagnolet is een klassieke vorm van een slot op een deur of raam. Het wordt niet vaak meer in huizen gebruikt en behoort tot een onderdeel van een klassiek hang- en sluitwerk van vroeger. Het onderdeel waar we het in deze blog over hebben zorgt ervoor dat de sluitstang van de espagnolet netjes geleid wordt langs de deur of het raam. Het heeft vaak een speciaal design en daarom wilde deze klant graag een identieke vervanger voor dit kapot espagnolet onderdeel. Deze onderdelen worden alleen niet meer geleverd.

3D-printen als oplossing

Het kapotte onderdeel is in het proces gebruikt om het nieuwe onderdeel te maken. Deze is namelijk eerst gescand met de 3D-scanner, waarna het onderdeel via een 3D-programma opnieuw getekend werd. Hierna was het onderdeel klaar om te 3D-printen.

Kosten

Op basis van het kapotte onderdeel dat de klant opstuurde, is er een offerte gemaakt. Het scannen, tekenen en omzetten naar een 3D-printbaar document werd gerealiseerd voor €86,06 incl. BTW. Het onderdeel zelf kostte uiteindelijke €17,55 incl. BTW.

Heeft u ook klassiek hang- en sluitwerk in huis dat aan vervanging toe is en wilt u deze in dezelfde stijl houden? 3Dlink helpt u graag met het maken van een nieuw onderdeel. Bel gerust eens om uw vraag voor te leggen (0187-47 54 88) of mail een foto van uw kapotte onderdeel naar info@3dlink.nl

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl