Volg 3Dlink
Vanaf nu gebruikt 3Dlink een 3D-scanner

Vanaf nu gebruikt 3Dlink een 3D-scanner

3D-printen is een nog relatief nieuw concept en daardoor zijn er veel nieuwe ontwikkelingen. Bij 3DLink houden we dit goed in de gaten en testen we zelf ook veel met nieuwe materialen en technieken. Sinds kort gebruikt 3Dlink een 3D-scanner. Met een 3D-scanner is het mogelijk om objecten binnen een korte tijd te 3D-printen. We leggen je in deze blog uit hoe dit werkt.

Benodigdheden

Met de 3D-scanner van 3DLink is het mogelijk om objecten tot een grootte van 30 cm in te scannen. De 3D-scanner die wij gebruiken is de Einscan-SP van Shining 3D. Naast een 3D-scanner heeft u ook 3D-tekensoftware nodig. Dit is alleen noodzakelijk als u de 3D-scan wilt aanpassen in een 3D-tekenprogramma voordat het geprint wordt.

Hoe werkt het?

Het inscannen van een object is eenvoudig. U legt het object op de 3D-scanner en geeft in het programma op de computer aan dat het object gescand kan worden. Het plateau van de 3D-scanner draait rond, zodat elke hoek van het object gescand wordt. Op de computer ziet u nu wat de scanner wel en niet gescand heeft. Het is de bedoeling dat u checkt of het 3D bestand klopt en deze eventueel compleet maakt door gebruik te maken van 3D-tekensoftware.

Wat is het resultaat?

Het resultaat is een 3D-bestand. Als u het 3D-bestand nog wilt bewerken, is het noodzakelijk om deze om te zetten naar een 3D-tekening. Na de aanpassingen zet u het bestand weer om naar een 3D-bestand en… printen maar!

Eerste indruk

Regelmatig gebruikt 3Dlink een 3D-scanner en Dennis laat weten wat hij van de techniek vindt: ”Wij zijn erg tevreden over wat we tot nu toe van de 3D-scanner gezien hebben. Het gaat vlot en de scanner is accuraat. Het bestand moet nog wel omgezet worden naar een 3D-tekening als er eventuele aanpassingen nodig zijn.”

Heeft u een object dat aan vervanging toe is of wilt u aanpassingen aanbrengen aan een object? Wij scannen uw object graag voor u, maken de aanpassingen en printen het op de manier dat u voor ogen heeft. Bel Dennis op 0187-475488 voor meer informatie.

 

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl