Volg 3Dlink
Een prototype ontwikkelen? Gebruik 3D prototyping

Een prototype ontwikkelen? Gebruik 3D prototyping

Een prototype model 3D-printen is een goede manier om een opdrachtgever/werkgever te overtuigen van uw idee. Als u nog nooit iets 3D-geprint heeft en als u het mooiste resultaat wilt behalen, is het slim om een specialistisch bedrijf om hulp te vragen. 3Dlink helpt u met een 3D prototyping.

Voorwaarden van 3D prototyping

3Dlink krijgt regelmatig aanvragen van onder andere advies- en ingenieursbureaus om te helpen met het 3D-printen van een prototype. Dit zijn leuke en uitdagende projecten, omdat de tekening aan verschillende voorwaarden moet voldoen.

Tekenen voor 3D prototyping

Voor een prototype leveren wij het CAD-tekenwerk zodat we het vervolgens kunnen 3D-printen. Het is wel van belang dat de tekening aan de volgende eisen voldoet: Het model moet solid zijn, dit betekent dat de 3D-tekening in lijnen maar ook in dikte op de computer zo getekend wordt zoals het er in het echt uit komt te zien. Met een 3D-tekening dat alleen op de computer getoond wordt, is dit niet nodig maar voor een 3D-print wel. Daarnaast kan het model uit verschillende delen bestaan. Het prototype mag uit een geheel bestaan, maar het is ook mogelijk om losse onderdelen te 3D-printen en deze daarna in elkaar te zetten.

Printen van een 3D-prototype

Naast het juist 3D-tekenen van een prototype moeten er ook keuzes gemaakt worden over de 3D-print zelf. Zo zijn er verschillende technieken waarmee we uw 3D-model kunnen printen. Het is van belang dat we samen afstemmen welke techniek het meest geschikt is voor uw prototype. Daarna bepalen we met welk materiaal dit 3D-geprint wordt. Om het prototype op de beste manier te 3D-printen werken we nauw met u samen. Alle beslissingen worden in overleg genomen, want u weet het beste wat voor uitstraling uw prototype moet krijgen.

3Dlink heeft al diverse ingenieurs-, advies- en ontwerpbureaus kunnen helpen met 3D printen en we helpen u ook graag!

Kijk hier voor meer blogs over prototypes 3D-printen

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl