Volg 3Dlink
Caravanluifel onderdeel 3D-printen

Caravanluifel onderdeel 3D-printen

U kent het misschien wel, dure en grote producten die al jaren meegaan en dan breekt er een onderdeel af. Na lang zoeken blijkt dat het onderdeel door de fabrikant niet meer geproduceerd wordt. En dan…? U koopt niet zomaar een nieuwe tuinset, caravanluifel of douchecabine omdat er een klein maar essentieel onderdeel kapot is. Mocht deze situatie u bekend voorkomen, dan biedt 3D-printen de oplossing. Zo liet een klant pas geleden een caravanluifel onderdeel 3D-printen.

3D-scan

De klant had een Thule zonneluifel waarvan een onderdeel versleten was. Dit onderdeel was helaas niet meer te verkrijgen bij de leverancier en fabrikant en daarom vroeg de klant om raad bij 3Dlink. Aan de hand van een foto en de afmetingen die de klant stuurde, realiseerde wij ons dat het product zwaar beschadigd was. Gezien de kosten was het niet slim om een 3D-tekening van dit onderdeel te maken. Daarom hebben we gekozen voor een 3D-scan. Deze scan hebben we via de computer wat aangepast om vervolgens het caravanluifel onderdeel 3D-printen.

Kosten

Dankzij de 3D-scan hebben we de klant kunnen voorzien van een nieuw onderdeel voor de zonneluifel. Zij kan dit jaar weer onbezorgd met haar caravan op pad. De kosten van de 3D-print vielen daarbij ook nog erg mee:

  • Scannen en aanpassingen: €70,25 incl. BTW
  • 3D-printen: €27,98 incl. BTW
  • Omzetten 3D-print bestand: €6,05 incl. BTW
  • Verzendkosten: €12,10 incl. BTW
  • Totaal: €116,38 incl. BTW

Wilt u ook onbezorgd op pad deze zomer, maar is er een onderdeel van uw caravan, vouwwagen, zonneluifel of windscherm kapot? Wij helpen u bij 3Dlink graag verder met 3D-tekenen, 3D-scannen en 3D-printen. Mail gerust een foto van het kapotte onderdeel met de afmetingen naar info@3dlink.nl  en wij helpen u verder.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl