Volg 3Dlink
Bijzondere opdracht: 3D-printen medailledoosjes voor NK Schaatsen

Bijzondere opdracht: 3D-printen medailledoosjes voor NK Schaatsen

In januari 2018 vindt in Thialf het NK Schaatsen plaats dat georganiseerd wordt door de KNSB. De medailles die tijdens dit weekend worden uitgereikt komen uit een medailledoosje dat geproduceerd is door 3Dlink. 3D-printen medailledoosjes: hoe dat precies zit, vertellen we in dit blog.

3D-printen medailledoosjes

De medailledoosjes zijn niet zomaar kunststof doosjes. Ze worden namelijk 3D-geprint op onze eigen DDDROP-printer met filament (de draad waarmee geprint wordt) dat bijdraagt aan een circulaire economie. Deze wens was op tafel gelegd door Coolrec, onderdeel van afvalverwerker Renewi, aan wie 3Dlink de doosjes levert. Bij 3D-printen draait het altijd om maatwerk, dat is ook bij dit project goed te zien. Samen met de opdrachtgever verkent 3Dlink de mogelijkheden om het 3D geprinte object te laten voldoen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. In dit geval gaat het om het gebruik van een specifieke materiaalsoort.

Circulaire economie

Coolrec is een actieve speler in de circulaire economie, een economisch systeem dat gericht is op hergebruik in plaats van vernietiging van grondstoffen. KPN start samen met de KNSB en Coolrec een initiatief om edelmetalen uit oude mobiele telefoons te recyclen tot gouden, zilveren en bronzen medailles voor schaatswedstrijden van de KNSB. Coolrec gebruikt innovatieve technieken om specifieke materialen uit afgedankte apparaten terug te winnen waaronder mobieltjes, koelkasten etc. KPN koppelt er een leuke actie aan: schaatsfans kunnen de komende tijd hun oude mobieltje inleveren rondom grote schaatswedstrijden in Nederland. Meer weten over deze actie? Kijk op de website van KPN.

3D-printen is een duurzame revolutie in productieprocessen. Op dit moment is 3D-printen onderweg om een betaalbaar alternatief te worden voor kleine series. De kwaliteit van 3D-prints wordt steeds beter en functionele onderdelen printen is dan ook zeker mogelijk!

Een foto van de doosjes volgt wanneer ze geproduceerd zijn!

Heeft u een specifieke vraag, dan denkt 3Dlink actief met u mee om tot een bijzonder resultaat te komen.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl