Volg 3Dlink
Ingenieursbureau en 3D-printen: wat heeft deze techniek ons te bieden?

Ingenieursbureau en 3D-printen: wat heeft deze techniek ons te bieden?

Waarom als ingenieursbureau kiezen voor de techniek van 3D-printen? Een 3D-model zegt meer dan 1.000 woorden. Geen schets, 3D-tekening, video of computersimulatie komt overeen met de beleving van een echt 3D-model. Een model van kunststof is prima te bewerken en zelfs te verchromen. Hierdoor is het mogelijk om een representatief en getrouw model te maken en kunnen de nieuwste producten of onderdelen snel en helder worden gepresenteerd. Ingenieursbureau en 3D-printen: een goede combinatie. Maakt u er al gebruik van?

Als je als ingenieursbureau inschrijft op een opdracht en je aangeeft bij het ontwerpproces en de presentatie gebruik te maken van 3D-printen, kun je je als bureau onderscheiden. Veel ingenieursbureaus presenteren hun idee op basis van berekeningen en tekenen. Het tastbaar maken van een object zal door de opdrachtgever zeker gewaardeerd worden.

Ingenieursbureau en 3D-printen: hoe werkt het?  

3Dlink is een bedrijf dat 3D-geprinte objecten verzorgt voor consumenten en bedrijven. Ook ingenieursbureaus weten ons te vinden. Soms wordt het model op schaal uitgevoerd bijvoorbeeld in de weg- en waterbouwkunde, in andere gevallen kan het model op ware grootte uitgevoerd worden, denk aan onderdelen voor machines, behuizingen etc. Als de 3D-tekening naar ons wordt opgestuurd maken wij het bestand gereed voor een 3D-printer. Met elkaar kiezen we het materiaal en de techniek die gebruikt moet worden om tot een representatief onderdeel te komen.

Is een prototype printen duur?

Aangezien het 3D-tekenen door het ingenieursbureau zelf verzorgd kan worden, zullen wij onze expertise inzetten wat betreft advisering, het gereed maken van de tekening voor de 3D-printer en het daadwerkelijk printen van het onderdeel. De prijs van het 3D-geprinte object is afhankelijk van de grootte en het materiaal dat gekozen wordt. Een object 3D-printen is maatwerk en verschilt daardoor altijd van prijs. We denken graag met u mee, neem contact op met Dennis Sturm via het contactformulier!

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl