Volg 3Dlink
3D-printen ring naaimachine in flexibel kunststof

3D-printen ring naaimachine in flexibel kunststof

Regelmatig komen klanten die iets hebben laten 3D-printen terug om eenzelfde of ander onderdeel te laten printen. Zo ook de klant die deze aandrijfring voor een naaimachine wilde laten reproduceren. Deze reparateur in naaimachines wist ons in 2015 al te vinden voor het 3D-printen van de ring en ook deze keer konden we weer van waarde zijn. Meer over dit project (3D-printen ring) in dit blog!

3D-printen ring, scharnier of verbindingsstuk

3D-printen is ideaal voor het namaken van kapotte onderdelen. Van 3D-printen ring tot kapotte scharnieren, schakels of verbindingsstukken. Een naaimachine zit complex in elkaar, ieder onderdeel moet in orde zijn om de naaimachine juist te laten functioneren. De kunststof ring wordt gebruikt in het aandrijfmechanisme van de naaimachine. Een kwetsbaar onderdeel dat het na verloop van tijd kan begeven.

Aangezien wij altijd de 3D-tekening van opdrachten bewaren was het opnieuw laten printen van de ring een fluitje van een cent. Op verzoek van de klant hebben we de tekening van de ring op een aantal punten aangepast om hem nog steviger en beter passend te maken. Vervolgens hebben we de ring laten 3D-printen in flexibel kunststof.

 

3D-printen ring Naaimachinering

 

Wat kost dit 3D-print project?

Het aanpassen van de 3D-tekening kostte een kwartier tijd, omgerekend naar ons uurtarief kostte dit € 10,- De 3D-print had een prijs van € 12,68 ex. BTW en daar kwamen de verzendkosten nog bovenop. Zo ziet u maar: 3D-printen is een hele betaalbare optie om kapotte of versleten onderdelen te laten reproduceren.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl