Volg 3Dlink
3D-printen en polijsten: scharnier voor boot glad en vuil afstotend afgewerkt

3D-printen en polijsten: scharnier voor boot glad en vuil afstotend afgewerkt

Als je een zeilboot, camper of caravan bezit dan weet je hoe belangrijk kleine, op het oog nietszeggende, onderdelen kunnen zijn. Een kapot scharnier, haakje of sluiting kan al voor grote problemen zorgen. Zo ook bij de aanvraag die wij laatst binnenkregen, namelijk voor het 3D-printen en polijsten van een scharnier voor een boot. Het scharnier is nodig om het raampje goed laten functioneren.

De klant heeft het originele scharnier tijdelijk aan ons afgestaan zodat wij het konden 3D-tekenen. Het voordeel van 3D-printen is dat je vrij bent iedere denkbare vorm te tekenen en te printen. Op verzoek van de klant hebben we het scharnier iets aangepast, het is nu wat breder uitgevoerd op het punt waar het gebroken is.

3D-printen en polijsten

Het onderdeel is geprint met behulp van de SLS techniek. We hebben ervoor gekozen het onderdeel te polijsten om zo een glad resultaat te krijgen. Hoe gaat het polijsten in z’n werk? Het 3D-geprinte model beweegt geruime tijd onder een hoog vibrerende frequentie, ook wel trommelen genoemd. Het polijsten is vooral bedoeld om te zorgen dat de 3D-print bestand is tegen het hechten van vuil. Daarnaast geeft het een mooi resultaat bij het spuiten of lakken van het onderdeel, wat de klant in dit geval zelf heeft gedaan.

 

3D-printen en polijsten

 

Meer informatie over 3D-printen en polijsten of het laten 3D-printen van kapotte onderdelen? Neem contact met ons op!

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl