Volg 3Dlink
3D-printen onderstel tuinmeubel (met voorbeeld van een ligstoel)

3D-printen onderstel tuinmeubel (met voorbeeld van een ligstoel)

Het is er de tijd voor: de tuinmeubelen staan weer buiten en worden intensief gebruikt. Veel tuinmeubelen zijn van kunststof of hebben kunststof onderdelen. Vanwege weersinvloeden, veel dezelfde bewegingen of simpelweg de leeftijd van een onderdeel kan er slijtage ontstaan. 3D-printen onderstel tuinmeubel is dan een betaalbare oplossing.

Stevig materiaal

Bij deze ligstoel was de steun van het onderstel kapot gegaan. De steun is essentieel omdat je daardoor de ligstoel in verschillende standen kunt zetten. Vereiste bij het 3D-printen van het onderdeel is dat de kwaliteit van het materiaal minstens zo goed is als het origineel. Het moet sterk genoeg zijn om een bepaald gewicht te dragen. We hebben gekozen voor het printen met de SLS-techniek http://bit.ly/2pGAOjQ omdat het als voordeel heeft dat het object stevig en massief wordt uitgevoerd. Qua materiaal hebben we gekozen voor een harde kunststof.

 

3D-printen onderstel tuinmeubel

 

Werkwijze 3D-printen onderstel tuinmeubel

Het tekenwerk was in een half uur geregeld waarna de 3D-tekening naar de 3D-printer kon worden gestuurd. Het 3D-printen van het onderdeel kostte zo’n € 35,-. Het onderdeel past perfect op de andere onderdelen en de ligstoel is weer helemaal klaar voor gebruik. Laat de zomer maar komen!

 

Tuinmeubel 3D-printen

 

Heeft u ook een (onderdeel van een) tuinmeubel dat kapot, versleten of gebroken is? Overleg met ons of het onderdeel 3D-te printen is. Wij adviseren u graag!

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl