Volg 3Dlink
Kapot onderdeel 3D-printen (met voorbeeld)

Kapot onderdeel 3D-printen (met voorbeeld)

3D-printen is een oplossing voor onderdelen die kapot, beschadigd, gescheurd, afgebroken, afgesleten of zelfs verdwenen zijn. Het is erg vervelend als iets niet meer functioneert omdat een onderdeel het af laat weten. Denk bijvoorbeeld aan een keukenkastje, keukenlade, badkamerkast, douchescherm, koffiezetapparaat, meubel of ander object in of om het huis. Nieuw aanschaffen is vaak vele malen duurder dan een kapot onderdeel 3D-printen. 

Voorbeeld kapot onderdeel 3D-printen

Hieronder ziet u een voorbeeld van een kapot onderdeel dat we met behulp van 3D-printen hebben nagemaakt. Het scharnier van metaal is zoals u ziet afgebroken. In overleg met de klant is besloten dat het nieuwe scharnier niet in metaal maar in kunststof uitgevoerd mocht worden.

Van het scharnier is door 3Dlink een 3D-tekening gemaakt, waarna we het onderdeel hebben geprint. De klant heeft het scharnier bevestigd in het keukenkastje, het geheel functioneert weer naar behoren en daarmee is een grote investering overbodig geworden. Dit is zomaar een voorbeeld van de kapotte onderdelen die we tegenkomen. Ook versleten onderdelen, kapotte elementen of beschadigde onderdelen kunnen wij namaken.

 

Scharnier 3D-printen

Wat kost 3D-printen?

De kosten van 3D-printen zijn onder te verdelen in drie delen.

1. Het formaat. Allereerst heb je de grootte van het onderdeel, een groter onderdeel is duurder omdat het een grotere ruimte in de 3D-printer inneemt en omdat er meer materiaal in verwerkt is.

2. Het materiaal. Daarnaast is de materiaalkeuze bepalend voor de prijs. Een kapot onderdeel 3D-printen kan in verschillende materialen. Veelgebruikte materialen zijn gips en kunststof, maar ook metaal en bakeliet behoort tot de mogelijkheden.

3. 3D-tekenen. De laatste factor die invloed heeft op de prijs van een 3D-geprint onderdeel is de 3D-tekening die gemaakt moet worden. Het heeft onze voorkeur dat het kapotte onderdeel wordt opgestuurd waarna wij een 3D-scan of 3D-tekening van het onderdeel kunnen maken. De tekening wordt door ons geschikt gemaakt voor de 3D-printer, deze printer stelt namelijk hele specifieke eisen aan het bestand.

Waarom 3Dlink?

Het grote voordeel van een kapot onderdeel laten 3D-printen bij 3D-link is dat u ook op afstand iets kunt laten printen. Contact verloopt via telefoon of e-mail en het kapotte onderdeel kunt u naar ons opsturen. Dit maakt ons een interessante speler op de 3D-print markt in geheel Nederland. Wilt u weten of 3D-printen een oplossing is voor het namaken van uw onderdeel? Neem contact via 0187 47 54 88 of mail naar dsturm@3dlink.nl.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl