Volg 3Dlink
Prototype 3D-printen: bar voor brandweerkazerne (met 3D-animatie)

Prototype 3D-printen: bar voor brandweerkazerne (met 3D-animatie)

3Dlink is inmiddels anderhalf jaar actief en we zien dat steeds meer mensen ons weten te vinden. We krijgen zeer uiteenlopende vragen en opdrachten binnen, van het reproduceren van een kapot onderdeel tot een prototype 3D-printen. In de laatste categorie hoort het voorbeeld van deze week: het printen van een brandweerbar. Een zeer origineel idee om een brandweerkazerne te meubileren. De klant vroeg ons een prototype van zijn idee te laten 3D-printen.

Aantrekkelijk presentatiemateriaal

Wij zien dat een prototype 3D-printen een ideale manier is om je idee te presenteren en het is daarmee niet alleen leuk om je eigen idee verwezenlijkt te zien, maar ook een sterk marketingmiddel. Een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden, een 3D-geprint prototype zegt nog meer!

 

Prototype 3D-printen met Zcorp-techniek

De brandweerbar is geprint met behulp van de Zcorp-techniek. De Zcorp-techniek lijkt op de SLS-techniek waarbij kunststofpoeder in dunne lagen op een poederbed gelaserd wordt, met dit verschil dat de Zcorp-techniek gebruikt maakt van gips en een bindmiddel dat het poeder aan elkaar hecht.

Waarom kiezen voor de Zcorp-techniek?

Het grote voordeel van de Zcorp-techniek is dat uw model per laag op kleur gebracht kan worden, er kunnen daardoor meerdere kleuren in één model toegepast worden. Doordat het model wordt opgebouwd uit gips blijft het oppervlak een beetje ruw. Omdat het materiaal redelijk kwetsbaar is moeten de wanden opgebouwd worden uit minimaal 3mm dikte.

Voor de brandweerbar was deze techniek ideaal. Mocht u iets willen laten 3D-printen dat slechts één kleur bevat en functioneel moet zijn, dan kunt u mogelijk beter voor een andere techniek kiezen. De keuze voor printtechniek en materiaal hoeft u niet zelf te maken, wij adviseren u uitgebreid over de mogelijkheden en materialen die passen bij het idee dat u in gedachten heeft. Neem contact op via dsturm@3dlink.nl of 0187 47 54 88.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl