Volg 3Dlink
3D-printen onderdelen douchecabine (met voorbeeld)

3D-printen onderdelen douchecabine (met voorbeeld)

Wanneer uw douchecabine niet meer naar behoren functioneert is het 3D-printen van onderdelen voor uw douchecabine een goede oplossing. U voorkomt hiermee dat u een nieuwe douchecabine aan moet schaffen. Het laten 3D-printen onderdelen douchecabine zorgt er voor dat uw douchecabine hersteld kan worden zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

Efficiëntie van 3D-printen

Het 3D-printen onderdelen douchecabine is waarschijnlijk een veel effectievere en goedkopere oplossing. In dit geval hoeft de douchecabine niet in zijn geheel vervangen te worden, maar kan alleen het kapotte onderdeel gerepareerd worden. Zie hieronder een voorbeeld van een koppelstuk dat wij hebben geprint. Het koppelstuk is volledig op maat gemaakt en is bevestigd aan de andere delen. De douchecabine kan weer jaren mee!

3D-printen onderdeel douchecabine

Hoe wordt het geprint?

De kunststoffen scharnieren en verbindingsstukken van uw douchecabine kunnen naar loop van tijd bros en hard worden. 3Dlink kan de onderdelen opnieuw ontwikkelen aan de hand van kunststof of metaal. De printtechniek zorgt ervoor dat het materiaal flexibel en sterk wordt. Dit is mogelijk door rekening te houden met de laagopbouw van het onderdeel, waardoor het onderdeel zo geprint wordt dat de druk goed verdeeld is.

Naast het feit dat het veel gedoe scheelt om de hele douchecabine te moeten verwijderen, is het 3D-printen van uw onderdeel ook goedkoop. In een uur kan 3Dlink al een tekening van uw onderdeel gemaakt hebben. Dit kost 40 euro. De printkosten kunnen berekend worden als we met u overlegd hebben hoe groot het onderdeel is en met welk materiaal we zullen gaan werken. Zodra het onderdeel geprint is, kunnen wij het eenvoudig naar u opsturen voor €6,95.

Wij kunnen onderdelen 3D-printen voor alle soorten en merken douchecabines en badkamers. Brugman, Baderie, Sanidrome, Vileroy en Boch, Sanidirect, Grando, Ikea, Sani-dump, Hornbach, Gamma, Praxis, Bouwcenter, Badkamerconcurrent etc.

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl