Volg 3Dlink
Uniek en persoonlijk relatiegeschenk 3D-printen (met voorbeeld)

Uniek en persoonlijk relatiegeschenk 3D-printen (met voorbeeld)

Wil je een uniek en persoonlijk geschenk cadeau geven? Laat dan je relatiegeschenk 3D-printen. Het is dé manier om een origineel cadeau te geven waarvan je zeker weet dat het bij je klant of relatie past. Je hebt de mogelijkheid ieder denkbaar item te laten 3D-printen en daar het logo of de naam van de klant in te verwerken.

Zoek je een relatiegeschenk voor een directeur die houdt van zeilen? Geen probleem, je kunt een zeilboot (zíjn zeilboot) na laten maken en daar het logo in verwerken. Zoek je een cadeau voor een startende ondernemer? Een plaatje met zijn nieuwe logo zal zeker gewaardeerd worden. Wil je een bestuurder of voorzitter bedanken die als hobby houdt van modeltreinen? Voeg een item (met het logo van de organisatie) aan zijn collectie toe!

Relatiegeschenk 3D-printen in opdracht

Onlangs hebben wij in opdracht van een reclamebureau een relatiegeschenk geprint voor één van hun klanten. De redenen om te kiezen voor 3D-printen waren: a) ze wilden iets doen met het logo van het bedrijf en b) ze wilden iets innovatiefs geven omdat dit bij de dienstverlening van de klant past. Hoewel de 3D-print techniek al langer bestaat, is het op de consumentenmarkt nog relatief nieuw en onbekend. Dit maakt een 3D-geprint object tot een innovatief item waarmee je indruk kunt maken.

Printen met SLS-techniek

Dit relatiegeschenk, het logo van #DCDW, werd uitgevoerd als staand object. Het is geprint in sandstone, een zandachtig poeder dat direct op kleur wordt geprint met behulp van de SLS-techniek (Selective Laser Sintering). Deze techniek werkt als volgt: op een poederbed wordt een laagje van 0,1 mm sandstone poeder gedoseerd. Door het belichten met een laser komt de temperatuur net boven het smeltpunt waardoor het zandachtige poeder tot een product versmelt.

Hieronder een foto van het 3D-geprinte eindproduct. Het persoonlijke relatiegeschenk werd door de klant erg gewaardeerd!

Relatiegeschenk 3D-printen

Wil je meer informatie over 3D-printen en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons via het contactformulier hiernaast.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl