Volg 3Dlink
3D-printen gebouw: Dikke toren van Zierikzee. Met 3D-tekening en eindproduct.

3D-printen gebouw: Dikke toren van Zierikzee. Met 3D-tekening en eindproduct.

Recent hebben we de Dikke toren van Zierikzee op schaal uitgevoerd met behulp van 3D-printen. De Sint Lievensmonstertoren is een ware eyecatcher in Zierikzee en het schaalmodel moest dus waarheidsgetrouw en herkenbaar uitgevoerd worden. We vertellen je in dit blog meer over 3D-printen gebouw en maquette, met als voorbeeld de Dikke toren van Zierikzee.

Functioneel 3D-printen

De klant gaat het 3D-geprinte model gebruiken om er een siliconen gietmal van te maken, die vervolgens gebruikt wordt om miniaturen van de toren te maken. Deze miniaturen zijn populair bij toeristen. Het 3D-geprinte model dat wij ontwikkelden is dus geen eindproduct, maar een functionele manier om een mal te kunnen maken.

3D-printen gebouw, tot in detail

3D-printen leent zich heel goed voor het op schaal maken van gebouwen. Van complete maquettes tot losse gebouwen zoals torens, panden of monumentale gebouwen. De vormvrijheid maakt 3D-printen tot een populaire methode om schaalmodellen te produceren. Met 3D-printen is het namelijk ook mogelijk om kleine details en structuren te verwerken in het model.

Om tot een betrouwbare weergave van de toren te komen hebben we een groter, bestaand model ingescand. Vervolgens hebben we de scan aangepast tot een printbaar bestand, het model verschaald (50% kleiner gemaakt) en een nieuwe sokkel getekend zodat de tekst beter leesbaar is geworden. Vervolgens is het model geprint met de juiste techniek en afwerking om er een gietmal van te kunnen maken. Als extra service heeft 3Dlink de klant advies gegeven voor de siliconen mal.

Het gebouw is met behulp van 3D-printen naar wens uitgevoerd, waardoor de klant aan de slag kan met de gietmal en het maken van mooie miniaturen.

Tekeningen en foto’s van de 3D-geprinte toren

 

3D-printen Gebouw Toren Zierikzee

3D-tekening naar aanleiding van de scan

Weergave van de Sint Lievensmonstertoren en de 3D-print

 

 

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl