Volg 3Dlink
Waarom een prototype 3D-printen? 3 redenen!

Waarom een prototype 3D-printen? 3 redenen!

Wist u dat 3D-printen u de kans geeft om eenvoudig en snel een prototype te laten ontwikkelen? Als u een uitvinder, productmanager of (industrieel) ontwerper bent is het erg fijn om tijdens het ontwerpproces al een realistische weergave van uw ontwerp in handen te krijgen. Daarom laat u een prototype 3D-printen.

Reden 1: Een prototype als presentatiemateriaal.

Prototypes worden veelal gebruikt om een product in een vroeg stadium door te ontwikkelen. Aan de hand van een prototype kunt u testen uitvoeren, nagaan of het product aan de verwachtingen voldoet en hoe u het product eventueel wilt doorontwikkelen. Prototypes worden ook gebruikt om een product visueel te presenteren en te kijken of het aansluit bij de wensen van de doelgroep. Stel, u heeft een idee voor een nieuw te ontwikkelen product. Dan kan het zinvol zijn om op een vakbeurs een prototype te laten zien en deze te testen bij de doelgroep. U krijgt gegarandeerd waardevolle feedback!

Reden 2: Een prototype 3D-printen geeft vormvrijheid.

Een prototype is te maken van allerlei materialen, zoals hout, karton of gips. Echter, het maken van een prototype van deze materialen is handwerk en kost veel tijd. Daarnaast kan u bij gebruik van deze materialen tegen beperkingen aanlopen zoals het aanbrengen van structuur, het op kleur brengen van het prototype of het produceren van zeer fijne en gedetailleerde objecten. 3D-printen heeft deze beperkingen niet en is daarnaast snel, eenvoudig en betaalbaar. Een 3D-printer bouwt het object op, met het grote voordeel dat het iedere gewenste vorm, zeer gedetailleerd, kan printen.

Reden 3: Het is eenvoudiger dan u denkt!

De belangrijkste fase voor het printen van een 3D-object is dat de tweedimensionale tekening omgezet wordt naar een digitale 3D-tekening. Mogelijk kunt u dit zelf, maar 3Dlink kan dit ook voor u uit handen nemen. Wij laten de tekening voldoen aan de specificaties die een 3D-printer aan een tekening stelt. Wij begeleiden u bij het kiezen van het juiste materiaal zoals SLS, FDM of Polyet. Tijdens het traject informeren we u uitgebreid en werken we samen om een correct prototype te printen.

Heeft u vragen over het printen van een prototype? Neem contact op met Dennis Sturm op 0187-475488.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we  leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl