Volg 3Dlink
Dddrop-printer in Zeeland, kom bekijken hoe het werkt!

Dddrop-printer in Zeeland, kom bekijken hoe het werkt!

In de GAMMA in Goes (Zeeland) staat onze 3D-printer opgesteld. Deze printer is regelmatig in actie en print dan live een 3D-artikel, wat natuurlijk op veel bekijks kan rekenen. In dit blog vertellen we meer over de dddrop-printer en de FDM-techniek waar deze printer gebruik van maakt.

Dddrop-printer

Nee, we hebben geen spelfout gemaakt in het aanduiden van deze printer. De naam van de printer is dddrop en wij vermoeden dat de 3 d’s in de naam staan voor 3D-printen. Belangrijker echter is hoe de dddrop printer werkt en wat u er aan heeft!

Eén van de grootste problemen van de meeste 3D-printers is de beperkte printafmetingen. De dddrop-printer heeft in zijn klasse het grootste bouwvolume (320 x 310 x 305 mm), waardoor grotere of meerdere artikelen tegelijk geprint kunnen worden. Er wordt geprint in een gesloten kast en het heeft een verwarmd printbed zodat het artikel op z’n plaats blijft. De dddrop-printer is een ideale printer voor het produceren van prototypes, kapotte onderdelen of miniaturen van kunststof.

 

Fused Deposition Modeling (FDM)

De techniek waar de dddrop-printer gebruik van maakt is FDM. Dat wil zeggen dat er door middel van een printkop verwarmde kunststof op een platform wordt aangebracht. Het materiaal dat gebruikt wordt om te printen is een kunststof zoals ABS of PLA. Het vulmiddel gaat in dunne strengen (op rol) de dddrop-printer in, waarna het verwarmd wordt. De vloeibare substantie wordt laag voor laag gespoten op het printbed. Doordat de printkop aangestuurd wordt door een computer kunnen gerichte bewegingen gemaakt worden. In zeer dunne lagen (tussen 0,01 en 0,04 mm) wordt het model opgebouwd. Met deze techniek is het mogelijk zeer nauwkeurige modellen te printen, wat zeker een voordeel is van deze printer. De infographic hieronder illustreert hoe de printer werkt (bron: 3dhubs.com).

 

fdm-technologie 3d printer

Service 3Dlink

Meer informatie over de dddrop-printer kunt u vinden op www.dddrop.com, waar u tevens zult zien dat de 3D-printer te koop is voor bedrijven en consumenten. Door gebruik te maken van de service van 3Dlink kunt u een 3D-artikel laten printen, zonder zelf een grote investering te maken voor de aanschaf van een printer. Naast de dddrop-printer maakt 3Dlink gebruik van andere printtechnieken, zodat u één adres heeft voor welk materiaal of welke printtechniek dan ook. Wij adviseren en begeleiden u in het proces naar een eindresultaat dat aan uw verwachtingen voldoet.
Kom gerust eens langs in de bouwmarkt in Goes om de 3D-printer te bekijken. We vertellen u er graag meer over!

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl