Volg 3Dlink
Zomervakantie en 3D-printen: met praktische tips!

Zomervakantie en 3D-printen: met praktische tips!

De zomervakantie is in volle gang. Nederlanders genieten in eigen land of buitenland van hun vrije dagen. De vakantieparken zitten vol, de campings zijn gevuld met tenten en caravans en ook hotels doen in deze tijd goede zaken. En dan zijn er natuurlijk nog veel mensen die om en rond huis genieten van de zon. Zomervakantie en 3D-printen: wat heeft dat met elkaar te maken? Op het oog misschien weinig, maar wij zullen je laten zien dat deze twee heel goed samengaan.

Zoals je in eerdere blogs misschien hebt gelezen zijn er veel verschillende materialen waarmee je een 3D-print kunt maken. Onder andere keramiek, gips, diverse metalen en natuurlijk kunststof. Kunststof is tegenwoordig nog verreweg het meest gebruikte 3D-print materiaal, simpelweg omdat er de meeste vraag naar is (het is voor veel artikelen geschikt materiaal) én omdat deze 3D-printers voordeliger zijn dan bijvoorbeeld een voedsel 3D-printer.

Zomervakantie en 3D-printen in de praktijk

In de zomer wordt er volop gebruik gemaakt van parasols, strandstoeltjes, windschermen, caravans, tenten, opblaas zwembaden etc. Het valt op dat in veel van deze materialen kunststof verwerkt is. Het komt regelmatig voor dat er een onderdeel kapot gaat, waardoor je het gehele voorwerp weg kunt gooien. Met de komst van de 3D-print techniek hoeft dit niet meer. Een kapot onderdeel is makkelijk na te tekenen en te printen. Wij denken aan:

  • Spanner voor een scheerlijn
  • Dopje voor een stok van een windscherm
  • Handvat voor een keukenkastje in de caravan
  • Dopjes voor de spijlen van de parasol
  • Kunststof onderdeel om een zonnestoel op verschillende standen te zetten
  • Hengsel van de koelbox

 

3DLINK-zomervakantie

 

The sky is the limit. 3D-printen zorgt er voor dat gebruiksartikelen langer mee kunnen en dat ergernis over niet werkende onderdelen snel opgelost wordt. Wel zo prettig als u wilt genieten van een welverdiende vakantie.

Wij wensen u nog een fijne voortzetting van de zomer!

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl