Volg 3Dlink
Praktijkvoorbeelden 3D-printen voor huis, tuin en keukengebruik

Praktijkvoorbeelden 3D-printen voor huis, tuin en keukengebruik

We hebben op dit blog al meerdere toepassingen laten zien van 3D-printing, maar vandaag laten we zien hoe je 3D-printen praktisch kunt inzetten voor huis-, tuin- en keukengebruik. In de toekomst zal 3D-printen steeds meer verweven raken met ons dagelijks leven en een belangrijke techniek worden bij het vervangen of reproduceren van (kapotte) onderdelen. In dit blogĀ praktijkvoorbeelden 3D-printen.

Dagelijks maak je in en rond huis gebruik van tientallen apparaten en gebruiksvoorwerpen. Apparaten die aan slijtage onderhevig zijn en waar onderdelen kapot kunnen gaan. Een nieuw apparaat aanschaffen is kostbaar en vaak onnodig omdat het op het kapotte onderdeel na nog prima functioneert. 3D-printen biedt de juiste techniek om onderdelen te reproduceren en daardoor de apparaten een langere levensduur te geven. Ook wanneer onderdelen niet (meer) leverbaar zijn, zoals soms het geval is bij oldtimers, caravanmeubilair of een oudere douchecabine, is 3D-printen een ideale optie. Wanneer het 3D-printen van een onderdeel een fractie kost van de nieuwwaarde van het apparaat, zal steeds vaker voor deze techniek gekozen worden.

Praktijkvoorbeelden 3D-printen

Een greep uit de toepassingen voor huis, tuin en keukengebruik:

  • Draaiknop van magnetron, oven of thermostaat
  • Handgreep van een lade of deur
  • Afdekplaatje voor muis of afstandbediening
  • Bevestigingsbeugel voor een douchecabine
  • Scharnier voor een inbouw afvalemmer
  • Onderdelen voor oldtimers die niet meer geproduceerd worden
  • Knopjes, beugels of andere onderdelen voor in de caravan

 

3DLINK-HuisTuinEnKeuken

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieƫn zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl