Volg 3Dlink
Is 3D-printen duur? Wij vertellen je er graag meer over.

Is 3D-printen duur? Wij vertellen je er graag meer over.

Wanneer je vertelt dat je je bezig houdt met 3D-printen, is één van de meest gestelde vragen: “Is 3D-printen duur?”. Iedereen heeft wel eens gehoord over 3D-printers van honderden tot duizenden euro’s die je als consument kunt aanschaffen, maar door de hoge kosten klinkt het al snel als een oninteressante aankoop. Alleen wanneer je regelmatig iets print zullen de kosten opwegen tegen de baten.

3Dlink heeft als doel 3D-printen toegankelijk te maken voor de (lokale) consument. Je hoeft zelf geen printer aan te schaffen, geen 3D-tekening te maken, maar bestelt het artikel dat je wilt laten printen. Een artikel 3D laten printen is daardoor eenvoudig, voordelig en haalbaar.

Hoe duur is 3D-printen? De vraag stellen is makkelijker dan hem beantwoorden. Er zijn namelijk een aantal variabelen die invloed hebben op de prijs. Een aantal op een rij:

3D-Tekening

Een 3D-tekening moet worden gemaakt in speciale 3D-software. Wanneer 3Dlink uw tekening maakt geldt een tarief van € 40,- per uur. Dit is geen minimumprijs, voor een half uur tekenen betaalt u de helft.

3D-Materiaal

3D-printen kan tegenwoordig met allerlei materialen. Gaat u voor zilver, keramiek, rubber of kunststof? In kunststof zijn vervolgens weer verschillende soorten te onderscheiden zoals ABS en PLA. Vanzelfsprekend is de ene materiaalsoort kostbaarder dan de andere. Een ander aspect dat invloed heeft op de prijs is de afwerking. Wilt u het artikel in de originele materiaalkleur of dient het nog gekleurd te worden?

De hoeveelheid materialen kan misschien lastig zijn, daarom adviseert 3Dlink u actief over de beste materiaalkeuze voor uw artikel.

3D-Formaat

Ook het formaat heeft grote invloed op de prijs. U betaalt voor de ruimte die uw artikel inneemt in de 3D-printer, wat wil zeggen: hoe meer vierkante centimers, hoe duurder.

Conclusie, is 3D-printen duur?

  • De kosten van 3D-printen zijn niet unaniem te geven, omdat het afhankelijk is van meerdere variabelen zoals tekening, formaat en materiaal.
  • Een 3D-artikel laten printen is al mogelijk vanaf tientallen euro’s.
  • Een artikel laten printen via 3Dlink is vele malen goedkoper dan het zelf aanschaffen van een printer.
  • De waarde van het artikel houdt verband met de functie die het heeft. Het vervangen van een kapot onderdeel is vaak vele malen goedkoper dan een nieuw apparaat aanschaffen.

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl