Volg 3Dlink
3D-printen stap voor stap, met voorbeeld uit de praktijk

3D-printen stap voor stap, met voorbeeld uit de praktijk

Stel je wilt iets 3D laten printen, wat zijn dan de stappen die je moet nemen? Iets 3D laten printen is niet lastig of ingewikkeld, maar je moet net weten hoe het werkt. Wij lopen het proces van 3D-printen stap voor stap met u door aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

3D-printen stap voor stap

  • Meneer Jansen constateert dat zijn meetapparaat om impedantie te meten niet meer af te lezen is, omdat een bepaald onderdeel kapot is. Hij heeft gehoord van 3Dlink en vraagt zich af of zijn onderdeel met de 3D-print techniek nagemaakt kan worden.
  • Hij neemt het betreffende onderdeel mee naar de vestiging in Middelharnis en legt zijn vraag aan ons voor. We komen tot de conclusie dat dit onderdeel nagemaakt kan worden met behulp van de 3D-print techniek en vragen meneer Jansen het onderdeel achter te laten op onze vestiging.
  • Onze tekenaar Dennis Sturm bekijkt het onderdeel, meet het na en maakt een inschatting hoeveel tijd het duurt om van het model een 3D-tekening te maken. Meer over de kosten van 3D tekenen leest u hierDaarnaast maakt de tekenaar een inschatting van de productiekosten. Deze zijn afhankelijk van het materiaal en de productiewijze. Door te kijken naar de functionaliteit van het onderdeel en in welke condities het gebruikt wordt is het juiste materiaal snel gekozen. Wij geven meneer Jansen een advies over het te kiezen materiaal.
  • Dennis Sturm geeft meneer Jansen telefonisch een prijsopgave van €15,- exclusief tekenwerk (€40,- per uur) en ontvangt meteen akkoord. We kunnen aan de slag!
  • Het onderdeel wordt nauwkeurig opgemeten en nagetekend in specifieke 3D-software. Er wordt goed gekeken naar wanden, holtes, inkepingen en schroefdraad, want het onderdeel moet natuurlijk identiek worden nagemaakt. De 3D-tekening wordt volledig klaar gemaakt voor de eisen die een 3D-printer aan een tekening stelt.
  • Meneer Jansen ontvangt een .pdf van de tekening per mail. Hij geeft zijn akkoord.
  • 3Dlink gaat over tot productie van het artikel. Binnen 5-8 werkdagen is het artikel geproduceerd.
  • Meneer Jansen komt het onderdeel ophalen en verwerkt dit in zijn meetinstrument. Missie geslaagd en probleem opgelost!

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl