Volg 3Dlink
Ideeën voor 3D-printen, wat kun je laten 3D-printen?

Ideeën voor 3D-printen, wat kun je laten 3D-printen?

3D-printen biedt veel mogelijkheden, the sky is the limit. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan geprint worden. (Bijna) niets is onmogelijk. In deze blog zetten we een aantal mogelijkheden op een rij. Er zijn talloze ideeën voor 3D-printen, heeft u al zin om aan de slag te gaan?

Kapotte onderdelen

Eén van de voornaamste redenen waarom klanten van 3Dlink iets willen laten printen: het namaken van een kapot onderdeel. Of het nu om een onderdeel voor een auto, douchescherm, orgel of keuken gaat. Het kapotte onderdeel wordt getekend, alle maten worden nauwkeurig berekend en de 3D-printer print het onderdeel. De klant keert met het onderdeel huiswaarts en monteert het. Weer een probleem opgelost!

Prototypes

Alvorens iets in productie genomen wordt, wordt er veelal een prototype gemaakt. 3D-printen is hier zeer geschikt voor omdat het snel en voordelig is en het prototype een betrouwbaar beeld geeft van het uiteindelijke product.

Mini-me

Typisch een voorbeeld van de mogelijkheden die 3D-printen biedt: een levensecht schaalmodel van een persoon. Met behulp van een scanner wordt een digitaal ontwerp gemaakt van de persoon, waarna de 3D-printer het model in kleur opbouwt. Mini-me’s zijn populair als cadeau, relatiegeschenken en als aandenken.

Kunstobjecten

Beelden, sieraden, meubels, artistieke vormen: met 3D-printen is er voor kunstenaars een wereld open gegaan. Kunstenaars leveren veelal al maatwerk (one of a kind). Met 3D-printen hebben ze een nieuwe productiemethode omarmd om kunst te maken.

Ideeën voor 3D-printen

Bovenstaand zijn een aantal voorbeelden die met 3D-printers gemaakt worden. Ook op Pinterest is er veel inspiratie te vinden. Tegenwoordig zijn de ontwikkelingen zo ver dat geëxperimenteerd wordt met het printen van eten, in de toekomst zal 3D-printen voor steeds meer toepassingen ingezet worden. Heeft het u op ideeën gebracht? Deel uw idee (hoe concreet of algemeen het ook is) met ons!

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

    Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl