Volg 3Dlink
Keuken scharnier 3D-printen, een duurzame oplossing! (met voorbeeld)

Keuken scharnier 3D-printen, een duurzame oplossing! (met voorbeeld)

Onlangs kreeg 3Dlink het verzoek om een onderdeel van een keukenlade na te maken. Bij deze keuken uit 1998 is een metalen scharnier kapotgegaan. De keuken is gekocht bij Mandemakers, maar uit navraag bij deze leverancier bleek dat het onderdeel niet meer te verkrijgen is. De lade functioneerde door het kapotte scharnier niet goed meer, en omdat de keuken verder in goede staat verkeerde, zochten de eigenaren naar een manier om het onderdeel te vervangen. Het scharnier 3D-printen bleek de oplossing!

Van 3D-tekening tot eindresultaat

3Dlink werd ingeschakeld om het onderdeel 3D te printen. De eigenaar heeft het scharnier opgestuurd, waarna wij er een 3D-tekening van konden maken. Het scharnier, dat oorspronkelijk van metaal was, mocht in kunststof uitgevoerd worden. Er zijn uiteindelijk vier onderdelen geproduceerd met behulp van de SLS techniek, een techniek waarbij een laserstraal kunststofpoeder omzet naar een vaste substantie, in de gewenste vorm.

Scharnier 3D-printen

 

Scharnier 3D-printen: een duurzame oplossing

3Dlink heeft het proces begeleid van A tot Z. Van het maken van de tekening, het adviseren over het te gebruiken materiaal en het laten printen van het onderdeel. De klant heeft de geprinte onderdelen opgestuurd gekregen waarna ze het zelf hebben gemonteerd in de keuken. Door het laten 3D-printen van dit scharnier hoefde de klant geen hoge investering te doen in de vorm van een nieuwe keuken, en hebben ze gekozen voor een duurzame oplossing. De keuken kan weer een aantal jaar mee!

Bekijk hier de 3D-tekening van het scharnier:

Over dit blog

Laat u inspireren door ons 3D-printen blog met voorbeelden uit de praktijk. Er is veel mogelijk met 3D-printen, diverse projecten lichten we toe in onze blogs. Volg ons ook op Facebook, waar we wekelijks leuke en interessante cases plaatsen!

Over 3D-printen blog

Onze blogs zijn ingedeeld in categorieën zodat u nog beter kunt zoeken. Wij vertellen u alles over: 3D-printen techniek, wat is 3D-printen en 3D-printen inspiratie. Heeft u vragen of wilt u iets 3D laten printen? Wij denken graag met u mee!

Recente blogposts

Heeft u vragen?

Staff-image

Dennis Sturm

0187 47 54 88

dsturm@3dlink.nl

Heeft u een vraag? Bel 0187 475488 of mail naar info@3dlink.nl